1.03.39

Mostarka rekordom otvorila SP

Sport / Flash | 03. 08. 2015. u 06:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bh. plivačica Amina Kajtaz prvi nastup na svjetskim prvenstvima pamtit će po državnom rekordu i 48. mjestu u trci na 100 metara delfin.

Ona je ovu u Kazanu danas isplivala za 1.03.39 minuta natječući se u konkurenciji 69 plivačica, a rekord je oborila u disciplini 50 metara delfin.

"Veoma sam zadovoljna rezultatom. Dobro sam krenula, prvih 50 metara isplivala sam za 28.31 sekundi, što je novi rekord BiH. S obzirom na to da sam u petak i subotu imala temperaturu i da sam bila lošeg zdravstvenog stanja, veoma sam sretna što sam isplivala ovaj rezultat", rekla je osamnaestogodišnja Amina Kajtaz za Nezavisne.

Dosadašnji rekord je, također, držala ova 19-godišnja Mostarka, a iznosio je 28.39 sekundi, koliko je isplivala ove godine u Kranju. Priliku da popravi vrijeme imat će u petak, kada će se takmičiti na 50 metara delfin.

"Mislim da mogu da plivam još brže u petak, imam osjećaj da će tako i biti", dodala je Kajtaz.

Amina Kajtaz je presretna zbog nastupa na Svjetskom prvenstvu, najvećem natjecanju na kojem je dosad sudjelovala.

"Čast mi je što sam nastupila na ovakvom prvenstvu i branila boje svoje države. Nastupiti na SP je osjećaj koji se ne može ni opisati. Jednostavno sam presretna. Nisam imala nikakav strah, samo sam jedva čekala da nastupim i da se natječem sa svjetskim prvacima. To je sigurno želja svih sportaša. Veoma sam sretna zbog svega", istakla je Kajtaz.

 

Kopirati
Drag cursor here to close