Euroliga

Mostarac Gordić držao Cedevitu u igri protiv moćnog CSKA

Sport / Košarka | 31. 10. 2014. u 21:25 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Cedevite u susretu su 3. kola skupine B Eurolige upisali i treći poraz, ovoga puta u KC "Dražen Petrović" od moskovskog CSKA sa 72:76 pred oko 4000 gledatelja.

Unatoč porazu, Cedevita u ovoj utakmici nije razočarala svoje navijače i sve do 33. minute držala je korak sa znatno kvalitetnijim suparnikom koji je na krilima trica Miloša Teodosića, razigranog tek u posljednjoj dionici, do pobjede stigao mnogo teže nego što je to bilo tko očekivao.

Cedevita je držala korak do 33. minute, kad je večeras odlični Nemanja Gordić pogođenim bacanjem smanjio na 55:56. No, tada je proradio najbolji igrač CSKA Miloš Teodosić koji je u seriji gostiju 14-2 pogodio tri trice i odveo svoju momčad do treće ovosezonske pobjede u Euroligi, a Cedevitu ostavio bez senzacije.

Rođeni Mostarac Nemanja Gordić sa 21 košem i tri asistencije bio je najbolji igrač hrvatskog prvaka. Roko Ukić je u svom prvom euroligaškom nastupu za Cedevitu postigao 13 koševa, a do dvoznamenkastog učinka je sa 10 poena stigao i Miro Bilan.

Teodosić i Nando De Colo bili su najefikasniji igrači CSKA sa po 14 poena, a Sonny Weems je postigao 13 poena, ali uz šut 6-17.

Cedevita je i dalje na začelju skupine B bez pobjede, dok je CSKA na vrhu s maksimalnih 3-0.

Kopirati
Drag cursor here to close