Sportski spektakl

Mostar u žiži zanimanja

Sport / Flash | 17. 08. 2015. u 13:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva,održano u subotu na Starom mostu, donijelo je istinski sportski spektakl u Mostar. No, pored užitka za gledaoce na prepunoj plaži ispod Starog mosta, ovaj događaj je izazvao i veliko zanimanje svjetskih medija i privukao pažnju na Mostar i BiH.

Prvo natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva održano u našoj zemlji privuklo je najmanje 12.000 gledatelja ispod Staroga mosta, a u spektakularnom nadmetanju najboljih svjetskih skakača u vodu prvu pobjedu u karijeri je odnio Meksikanac Jonathan Paredes, koji je dan prije proslavio 26. svoj rođendan. Natjecanje u Mostaru je obilovalo iznenađenjima i odlučilo ovogodišnjeg prvaka, a sve to nije prošlo bez velike pažnje medija, kako domaćih tako i međunarodnih.

Za praćenje natjecanja akreditirano je preko 70 novinara, od toga 40 iz inozemstva (iz Njemačke, Španjolske, Austrije, Turske, Ukrajine, Slovenije, Poljske, Bugarske, Hrvatske...) O natjecanju u Mostaru izvještavale su vodeće svjetske agencije Reuters, Associated Press, France-Press, Anadolu Agency, te regionalne i domaće agencije. Kroz njihove vijesti, snimke i fotografije, ogroman broj ljudi u svijetu je imao priliku vidjeti i upoznati ljepote grada na Neretvi, što je svakako doprinijelo promociji Mostara i BiH kao turističke destinacije.

Video sa natjecanja u Mostaru je za manje od 24 sata dostigao više od milijun pregledana Facebook profilu prvenstva, nakon 36 sati već je uveliko prešao 2 milijuna, a brojka i dalje vrtoglavo raste. Već sada je ovo daleko najgledaniji video u cijelom prvenstvu. Najveća zvijezda cliff divinga, Orlando Duque, iz Mostara se zaputio u Sarajevo i u nedjelju navečer se sa suprugom prošetao crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala.

Subotnje natjecanje najboljih svjetskih skakača na Starom mostu bilo je prvo po mnogo čemu. Prije svega, bilo je to prvo natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u našoj zemlji. Jonathan Paredes, jedna od najvećih nada cliff divinga, na Starom mostu je ostvario svoju prvu pobjedu. U Mostaru se po prvi put na pobjedničko postolje popeo jedan natjecatelj koji je nastupio sa pozivnicom: drugoplasirani Sergio Guzman. A po prvi put u ovoj sezoni bez mjesta na pobjedničkom podiju je ostao aktualni prvak Gary Hunt. No, iako je prekinut njegov niz od pet uzastopnih pobjeda i lov na 'savršenu sezonu', Hunt je petim mjestom u Mostaru osigurao ovogodišnju titulu.

Nesebičnu podršku organizaciji natjecanja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru dao je Klub skakača „Mostari“. Prvenstvo 13. rujna putuje u Poliganano a Mare u Italiji, na pretposljednju stanice ove sezone.

Sve vijesti i informacije o natjecanju u Mostaru i nastavku sezone možete naći na redbull.ba i službenoj stranici natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close