Dupla kruna

Mostar SG Staklorad pobjednik Kupa BiH u futsalu

Sport / Nogomet | 22. 04. 2017. u 16:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa Mostara SG Staklorada pobjednik je Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu.

Mostar je u uzvratnom susretu finala Kupa BiH večeras u dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu poražen od ekipe Centra s 5:4 (3:1), ali je zahvaljujući pobjedi u prvoj utakmici u Mostaru od 5:3 došao do titule u Kupu i duple krune, nakon što je nedavno osvojio i naslova prvaka BiH.

Prvo poluvrijeme pripalo je domaćim igračima, koji su golom Lokmera poveli već u 1. minuti. Rezultat je poravnao Aladžić šest minuta kasnije, a novu prednost sarajevskom timu donio je Kahvedžić u 18. minuti. U posljednjoj minuti prvog poluvremena Jelić je povisio na 3:1 i to je bio rezultat koji je vodio sarajevski tim do titule.

Ipak, u drugom poluvremenu Mostar je golovima Vesića (28.) i Božinovića (31.) došao do izjednačenja, a dvije minute kasnije i do vodstva. Strijelac je ponovo bio Vesić.

U posljednjih sedam minuta domaći su krenuli na "sve ili ništa", te golovima Musića u (35.) i Jelića u 38. minuti ponovo došli do vodstva. Ipak, nisu imali dovoljno snage i koncentracije za uvjerljivu pobjedu koja im je bila potrebna da osvoje Kup.

Susret u dvorani "Ramiz Salčin" pratilo je oko 200 gledatelja.

Kopirati
Drag cursor here to close