Tenis

'Mostar Open 18&U 2016': Slavlje Jaspera De Jonga i Nike Radišić

Sport / Ostali sportovi | 25. 09. 2016. u 11:52 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemac Jasper de Jong i Slovenka Nika Radišić pobjednici su Međunarodnog teniskog turnira za juniore i juniorke do 18 godina, “Mostar Open 18&U 2016“.

Turnir četvrtog ranga iz kalendara Međunarodne teniske federacije, ITF, počeo je u nedjelju, a tradicionalno se u ovom terminu održava sve od 2000 godine.

Kvalifikacije su se igrale dva dana, u nedjelju i ponedjeljak, a glavni turnir je počeo u utorak 20. rujna i trajao je šest dana. U kvalifikacijama je sudjelovalo 31 junior i 28 juniorki, a po četvero iz obje konkurencije se plasiralo u glavni turnir.

U glavnom turniru nastupila su 32 tenisača iz 15 zemalja te 32 tenisačice iz 13 zemalja. 

Najviše sudionika bilo je iz Hrvatske, njih 13 te iz Rumunjske - 7 u obje konkurencije. Odmah iza po zastupljenosti bila je Nizozemska sa 4 predstavnika. Organizatora, TK Mostar predstavljala su tri juniora. 

U finalnom meču pojedinačno u muškoj konkurenciji, sastali su se, Karlo Kranić iz Hrvatske i Jasper De Jong iz Nizozemske - slavio je De Jong rezultatom 6:0; 6:1.

U ženskoj konkurenciji pojedinačno na suprotnim stranama našle su se Milica Bojić iz BiH i Nika Radišić iz Slovenije - rezultatom 6:2, 6:4 slavila je Radišić. 

U finalnom meču parova u muškoj konkurenciji igrali su Jasper De Jong i Matthijs Van Starkenburg iz Nizozemske protiv Ninia Gabriela Dice iz Rumunjske i Dalibora Svrčine iz Češke.

S konačnih 6:4; 6:1 slavio je par Dica/Svrčina iz Češke. 

Leonarda Janko i Karla Kilić iz Hrvatske te Tina Cvetković i Kristina Novak iz Slovenije suprotstavili su se u finalu ženskih parova, a pobijedile su Slovenke 6:1; 6:3.

Sudionicima turnira pripadaju i bodovi za međunarodnu rang listu i to: Pobjedniku 40 bodova, finalisti 30, polufinalisti 20, červrtfinalisti 15, 10 bodova će dobiti oni koji prođu u drugo kolo a oni koji ispadnu u prvom kolu ostaju bez bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close