3. mepas open

Mostar i ove godine domaćin majstorima u bowlingu

Sport / Flash | 06. 05. 2015. u 09:41 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bowling klub Mostar postoji već tri godine, praktično od onog trenutka kada se otvorio Bowling centar u tržnom centru Mepas u Mostaru.

Klub raste iz godine u godinu, a ove godine po prvi put je nastupio i na Bowling ligi Bosne i Hercegovine u kojoj su nastupili najbolji klubovi iz države.

BK Mostar osim toga više nego aktivno radi na popularizaciji ovog sporta u BiH. Bowling, američka verzija kuglanja, u svijetu je strahovito popularna i popularnija od “običnog” kuglanja, no kod nas je još u povojima.

Na turniru će nastupiti i članovi Bowling klub Mostar. Pogledajte kako se oni pripremaju za Mepas Open.

Stoga se radi na tome kako bi se osnovao Bowling savez Bosne i Hercegovine čime bi naši najbolji kuglači dobili priliku da nastupe na uglednim svjetskim turnirima.

Još jedan korak koji BK Mostar poduzima na popularizaciji bowlinga je turnir koji će se već treću godinu održati u Mostaru.

3. Mepas Open organiziraju zajedno Bowling klub Mostar i Bowling centar Mepas. Turnir će se trajati od 12. do 16. svibnja, s tim da će se prva četiri dana, te dijelom u subotu, održavati kvalifikacije, a završnica, na kojoj će nastupiti oni koji budu imali najbolje rezultate u kvalifikacijama bit će održana u subotu poslijepodne.

“Turnir će biti međunarodnog karaktera. Svoj dolazak potvrdili su članovi klubova iz Hrvatske, a još čekamo odgovor klubova iz Srbije i Slovenije kojima su također poslane pozivnice”, kaže za Bljesak.info predsjednik Bowling kluba Mostar Dalibor Ćosić dodavši kako će titulu braniti Dino Mujanović iz zeničkog kluba BK Zenikom.

Ipak, Ćosić dodaje kako se na 3. Mepas Open može prijaviti bilo tko.

“Natjecati se mogu svi zainteresirani, bez obzira na dob, od 7 do 77 godina. Također, broj prijava nije ograničen. Bowling centar Mepas ima osam staza i u isto vrijeme se u kvalifikacijama može natjecati 16 natjecatelja”, pojašnjava Šunjić.

Kotizacije za nastup na turniru su simbolične, s tim da su prvih dana kotizacije manje. Pobjednik turnira dobit će novčanu nagradu u iznosu od 400 KM, a novčane nagrade dobit će i oni koji se budu plasirali do osmog mjesta.

Sponzori su osigurali pehare i druge vrijedne nagrade, a na turniru se mogu prijaviti i žene, pa će dama koja bude imala najbolji rezultat na turniru također dobiti novčanu nagradu.

Kopirati
Drag cursor here to close