Sportski događaj

Mostar: Đir po BiH završava na Kantarevcu

Sport / Flash | 22. 07. 2016. u 13:56 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U suradnji sa organizacijama iz Milana (Italija, IPSIA, USACLI i CALCIOSHOP), na SC 'Kantarevac' u subotu, 23.7.2016. sa početkom u 8 sati, bit će održan jednodnevni sportski događaj pod nazivom 'Đir po Bosni i Hercegovini - Football no limits'.

Sportski savez Grada Mostara i Sportska akademija 'Mali Most' bit će domaćini događaja u Mostaru, a pored Mostara isti događaj se održao u sljedećim gradovima:

16.7. Bosanska Krupa
17.7. Bosanski Novi / Novi Grad
19.7. Banja Luka
21.7. Sarajevo
23.7. Mostar – stadion SC Kantarevac.

Očekuje se sudjelovanje oko 100 djece iz Mostara, a za sve sudionike osigurane su majice, osvježenje i još po nešto ... besplatno.

Inače, grupa volontera iz humanitarnih organizacija iz Milana (Italije) IPSIA i USACLI iz Milana-Italija u suradnji sa Calcioshop i dugogodišnjim prijateljima i partnerima u Bosni i Hercegovini u preko deset godina suradnje organizirali su sportske kampove, vršili edukaciju sportskih radnika, pravili sportske objekte, dovodili djecu iz drugih krajeva BiH u višednevne sportske kampove u Bosanskoj Krupi, vodili djecu i trenere u višednevne posjete i turnire u Milanu i San Siru, organizirali sportske kampove i seminare u Milanu, bili partneri drugim organizacijama u sportskim projektima za djecu i još mnogo toga.

I sve to besplatno za djecu i klubove sa kojim su imali s radnju u Bosanskoj Krupi, Otoci, Novom gradu, Kostajnici, Dvoru, Ključu, Ribniku, Sapni, Stocu, Bihaću, Kulen Vakufu.

U ovoj godini cilj organizatora je da u pet gradova u BiH okupi od 600-800 dječaka i djevojčica i da im u radu sa njima pokloni lijepe sportske trenutke, zabavu i druženje.

Kopirati
Drag cursor here to close