AS Monaco FC

Monaco će učiniti sve da zadrži Mbappea, ali pitanje je li sve i dovoljno

Sport / Flash | 06. 05. 2017. u 15:42 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema pisanju dobro upućenih medija, madridski Real čini sve kako bi još ovoga ljeta dobio potpis velikog francuskog talenta Kyliana Mbappea. Navodno su Mbappe i njegov agent također izabrali tu opciju, dok Monaco, Mbapeov matični klub, pokušava na sve načine zadržati svoju mladu zvijezdu.

Očekuje se da će ''promet'' u Realu ovoga ljeta biti više nego galaktički, a mladi Francuz bi trebao biti uzdanica nekih budućih Galacticosa.

Ugledni listovi MARCA i L'Equipe već odranije su špekulirali o tome kako je on taj na kome će Real graditi novu eru, a načelan pristanak Mbappea za prelazak na slavni Bernabeu glasi kao siguran.

Njegova brzina, instinkt za gol, čitanje i razumijevanje igre, zrelost i ponašanje, što se moglo najbolje vidjeti protiv velikog Juventusa u Ligi prvaka, čine Mbappea jednim od najdominantnijih igrača mlađe generacije.

Smatra se da upravo on i još neki koje će Real dovesti ovoga ljeta mogu dosegnuti onu razinu Galacticosa koje su činili Figo, Ronaldo Nazario, David Beckham ili pak Zinedine Zidane.

Monaco, koji je zadnjih godina kupovao mnoge nogometne zvijezde ili dokazane zrele igrače, ponovno postaje veliki ''izvoznik''. Zasluge su to i vrhunskoga rada Leonarda Jardima.

Neke od akvizicija kao što su Radamel Falcao, James Rodriguez (kasnije prodan Realu), Joao Moutinho, Carvalho, Eric Abidal, Toulalan, osnažile su Monaco.

U suprotnome smjeru tržišnih kretanja otišli su njegovi Anthony Martial, Yannick Carrasco, Kurzawa, Kondogbia i još neki.

Jorge Mendes je njihov tržišni agent od povjerenja i s njime će i dalje pokušati povlačiti najbolje poteze kako bi financijski učinak bio maksimalan, a rezultati kluba vrhunski.

Trenutno mu je povjereno razmatranje svih ponuda koje dolaze za njihove mlade igrače.


"Monaco ne želi prodati svog najboljeg igrača, ali mi razumijemo tržište", kazao je ovih dana Ludovic Giuly, bivši igrač Monaca koji je i sam po zakonitostima tržišta svojedobno prešao u Barcelonu, odigravši tamo između 2004. i 2007. godine 85 utakmica, uz 19 postignutih golova.

Ludovic Giuly napominje kako klub želi zadržati Mbappea po svaku cijenu, "jer njegova nogometna vještina nema granica".

Možda će ovo biti dugo ljeto, piše Marca, ali inicijalni kontakti su učinjeni, što znači da vodstvo Reala već planira ovog ''dečka koji puno obećava'' jednoga dana pretvoriti u jednog od najboljih, ako ne i najboljeg igrača svijeta.

Statistika pak kaže kako se u zadnje vrijeme Zlatna lopta dobiva samo ako igraš u Realu ili u Barceloni...

Kopirati
Drag cursor here to close