priznanje

Modriću nagrada "Marca Facebook Football Award"

Sport / Nogomet | 15. 05. 2016. u 07:34 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni reprezentativac i vezni igrač Real Madrida, Luka Modrić (30), dobio je priznanje "Marca Facebook Football Award" za najboljeg veznog igrača u španjolskoj ligi, nagradu koju su prvi put organizirale i dodijelile sportske novine Marca na temelju glasova prikupljenih putem društvene mreže Facebook.

"Jako sam zadovoljan što sam primio ovu nagradu, hvala svima koji su glasovali za mene", izjavio je Modrić u studiju gdje je dobio sivi četvrtasti kipić s ugraviranim imenom novina čije se sjedište nalazi u Madridu. Manje glasova od njega dobili su Andres Iniesta i Sergio Busquets, koji su u subotu s Barcelonom osvojili naslov prvaka Španjolske, piše Marca.

Na pitanje novinara koji mu se protivnički vezni igrač najviše sviđa u Španjolskoj, Modrić je rekao: "Ovdje ima puno dobrih igrača koje volim gledati i protiv kojih volim igrati. Ako moram izabrati jednoga onda je to Iniesta. U svojoj ekipi imam Tonija Kroosa i Isca, ovdje je jako puno dobrih veznih igrača s kojima igram ili protiv kojih igram".

Marca tvrdi da je u njenom Facebook natječaju bilo više od 1,2 milijuna glasova iz 191 zemlje, a gotovo sva priznanja otišla su igračima Real Madrida koji su u prvenstvu završili na drugom mjestu s bodom manje od Barcelone. Od petorice nagrađenih četvorica su nogometaši madridskog kluba.

Priznanje za najboljeg igrača i strijelca dobio je Cristiano Ronaldo iako je najviše golova u prvenstvu zabio Barcelonin napadač Luis Suarez, dok je kipić za najboljeg vratara otšao Realovom Keyloru Navasu premda je najmanje pogodaka primio vratar Atletica Jan Oblak. "Marca Facebook Football Award" dobio je i branič Real Madrida Marcelo, dok je trener s najviše glasova Diego Simeone iz Atletico Madrida, trećeplasirane momčadi prvenstva i finalist Lige prvaka.

Nagradu za najljepši pogodak dobio je vezni igrač Real Madrida James Rodriguez za pogodak škaricama Betisu, a i nagradu za najbolju publiku dobili su navijači Real Madrida koji su ove sezone često zviždali svojim igračima napuštajući stadion prije kraja utakmica. Najveće otkriće je Cedric Bakambu, 25-godišnji napadač Villarreala, četvrtoplasirane momčadi prvenstva i polufinalist Europske lige.

Ova priznanja dodijeljena su prvi put ove godine u suradnji Marce i Facebooka.

Službene nagrade za najbolje u protekloj sezoni u Španjolskoj dodijelit će Udruga profesionalnih klubova (LFP) krajem godine kada će glasovati po tri kapetana iz 42 kluba prve i druge španjolske lige, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close