Tottenhamu

Modrić bivšem klubu zaradio bogatstvo

Sport / Nogomet | 26. 05. 2014. u 09:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do prije dvije sezone Gareth Bale i Luka Modrić zajedno su igrali u Tottenhamu, a nakon godine odvojenog života ove su se sezone ponovno 'uparili' u Realu. Veliko slavlje u finalu Lige prvaka proslavljeno je u oba kluba, piše tPortal.

Atletico je vodio sve do 93. minute i bio je na samom rubu osvajanja svog prvog naslova europskog prvaka. No, tada je Luka Modrić iz kornera dobro naciljao glavu Sergia Ramosa. Uslijedio je gol i preokret, Atletico u produžecima nije imao izgleda protiv zahuktalih 'kraljeva'.

Navijači Reala slavili su diljem svijeta, no euforija je zasigurno postojala i u vlasničkim krugovima Tottenhama. Naime, Englezi otkrivaju kako je prilikom prodaje sjajnog dvojca predsjednik Tottenhama Daniel Levy u ugovore uglavio i velike bonuse u slučaju Realovog osvajanja Lige prvaka, prenosi tPortal.

Ako otočki mediji barataju točnim informacijama Real je Tottenhamu dužan uplatiti 20 milijuna funti (oko 25 milijuna eura). Za Luku su izborili bonus od 5 milijuna, a za Balea čak 15 milijuna. Levy i Tottenham odavno kotiraju kao vjerojatno najvještiji pregovarači u nogometu danas, ovaj primjer idealno se uklapa u takvu teoriju.

Tottenham je u proteklih pet godina (prvenstveno zahvaljujući spomenutom dvojcu na kojemu su Realu u startu uzeli 140 milijuna eura) klub koji je najviše zaradio na izlaznim transferima, a spretnom politikom i dalje ubire financijske plodove.

S druge strane, navodi tPortal, ulaganja u dolaske nisu im toliko spretna i nema sumnje da se navijači Tottenhama pitaju koji bi im rezultatski limiti bili da su uspjeli zadržati niz bisera koje su imali na raspolaganju.

Kopirati
Drag cursor here to close