Na meti velikana

Mladi Kovačić velika želja Barcelone

Sport / Flash | 19. 03. 2015. u 15:46 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnici španjolskog nogometnog velikana Barcelone sastali su se ovog tjedna s predstavnicima Intera, a glavna tema razgovora bio je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Prema pisanju španjolskih medija, hrvatski veznjak bit će jedna od glavnih meta katalonskog kluba kada Barcelona u siječnju 2016. godine istekne zabrana kupovine igrača.

Barcelona ne smije kupovati igrače u iduća dva prijelazna roka jer je katalonski klub dovodio igrače mlađe od 18 godina.

Španjolci navode kako su se sastali Barcelonin sportski direktor Ariedo Braida, te njegov kolega u milanskom klubu Piero Ausilio. Navodi se kako Luis Enrique vidi Kovačića kao idealnu zamjenu za Andresa Iniestu, a Barcelona je spremna platiti između 30 i 40 milijuna eura.

Realizacija transfera ovisit će o tome hoće li Inter uspjeti angažirati veznjaka Manchester Citya Yayu Tourea. Ukoliko se taj posao realizira, u Interu su spremni prodati hrvatskog veznjaka.

Kovačić bi tako mogao postati treći hrvatski reprezentativac u Barceloni nakon Ivana Rakitića koji se ustalio u prvom sastavu, te Alena Halilovića koji je trenutačno u B momčadi.

Kovačić je stigao u Inter iz Dinama 2013. godine, a početkom ove godine produžio je ugovor s talijanskim velikanom do ljeta 2019.

Kopirati
Drag cursor here to close