Kadetski turnir

Mladi košarkaši Bosne i Partizana na prestižnom turniru u Njemačkoj

Sport / Flash | 06. 04. 2015. u 13:48 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi košarkaši sarajevske Bosne i Partizana TS iz Banja Luke sudjelovat će na međunarodnom košarkaškom turniru za kadete (U16) 10. i 11. travnja u Bühl-Badenu u Njemačkoj.

Na turniru će osim predstavnika BiH sudjelovati njemački timovi USC Heidelberg, USC Freiburg i PSK Lions-Karlsruhe, a natjecanje će biti održano po principu ''svatko protiv svakoga''.

Turnir organiziraju klubovi TV-Bühl i PSK Lions radi popularizacije omladinske košarke u regionu Baden-Wuertenberg.

Klubove iz BiH na turnir je pozvao trener i predsjednik košarkaškog odjela TV Bühl Vedad Forto, nekadašnji košarkaš sarajevske Bosne, koji je ostvario suradnju s trenerom omladinskog pogona KK Bosna Seadom Peštom i trenerom KK Partizan Bogdanom Stanojevićem.

''KK Partizan i KK Bosna su sudjelovali na košarkaškom turniru "Three points", koji je održan 2014. godine na Jahorini. Stjecajem okolnosti bio sam na tom turniru jer je moj sin Alem pohađao košarkaški kamp. Tu sam upoznao Seada Peštu, a Bogdana Stanojevića znam od kada je krajem 80-ih i početkom 90-ih godina radio kao jedan od trenera pionira KK Bosna'', rekao je Forto u izjavi za Fenu.

Forto je u košarkaškoj karijeri nastupao u svim omladinskim reprezentacijama KK Bosna, tako da je emotivno vezan za sarajevski klub i želi mu pomoći u okviru svojih mogućnosti.

''Nastupao sam za sarajevsku Bosnu u kategorijama pionira, kadeta i juniora, emotivno sam vezan za KK Bosnu i smatrao sam svojom "obvezom" da pozivom na turnir pomognem omladinskom pogonu Bosne. Posebno me čini radosnim da obje ekipe Bosne i Partizana dolaze skupa jednim autobusom'', zaključio je Forto.

Jednoglasnu podršku ideji odigravanja turnira sa sudionicima iz BiH dale su uprave klubova organizatora natjecanja, TV-Buehl i PSK Lions.

Prvog dana turnira, u petak, 10. travnja Bosna će igrati protiv USC Heidelberga (11.30) i PSK Lionsa (15.30), dok će Partizan odmjeriti snage s PSK Lions (9.30) i USC Freiburg (13.30).

Dan kasnije, 11. travnja Bosna i Partizan će odigrati međusobni susret (9.30), zatim će sarajevski tim igrati protiv USC Freiburga (13.30), a banjalučki protiv USC Heidelberga.

Kopirati
Drag cursor here to close