Ništa od BiH

Misimović karijeru nastavlja u Bundesligi - odbio i Sarajevo i Zvezdu

Sport / Nogomet | 21. 11. 2014. u 08:55 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović neće nastaviti karijeru u bosanskohercegovačkom premijerligašu Sarajevu.

Sportski direktor tima s Koševa Abdulah Ibraković u društvu direktora Dine Selimovića posjetili su Misimovića u njegovom domu u Munchenu, gdje su mu ponudili dolazak na Koševo.

No, osim činjenice da su razgovarali o ambicijama Sarajeva te kazali koliko mu zapravo mogu ponuditi, stvarnih pregovora nije bilo, s obzirom na to da Misimović trenutno ne razmišlja o dolasku u BiH, prenosi "Goal".

''Jesmo razgovarali, ali to nisu bili pregovori'', kazao je Misimović.

''Nekoliko mojih prijatelja navija za Sarajevo i već sam vidio da su se pojavile moje slike u bordo dresu, ali trenutno, uz svo dužno poštovanje, u BiH ne dolazim da igram nogomet'', priznaje Misimović, koji je također odbio i Crvenu zvezdu.

''U Kini sam zaista zarađivao mnogo više i trenutno imam nekoliko ponuda iz Bundeslige, koje su daleko veće od ponuda Zvezde i Sarajeva. Razgovarao sam i s ljudima iz Beograda i razgovarao bih sa svima, koji su korektni, ali planiram za sada ostati u Njemačkoj'', kaže Misimović, koji će tijekom sljedećeg tjedna izabrati novi klub, kako bi na vrijeme započeo pripreme za proljetni dio sezone.

Dodaje kako će uskoro doći u Sarajevo, kako bi posjetio prijatelje, a planira i dolazak u Nogometni savez BiH gdje će obaviti razgovor sa čelnicima Saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close