Utakmica s Izraelom

Ministarstvo vanjskih poslova: Navijači su nam nanijeli nesagledivu štetu

Sport / Nogomet | 23. 06. 2015. u 09:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine izražava žaljenje zbog nedoličnog ponašanja dijela navijača na nedavno održanoj utakmici između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Izraela.

"Nedoličnim ponašanjem i grubim postupkom prema državnim obilježjima prijateljske države, u ovom slučaju Izraela, ne pomaže se ni našim sportašima, niti prijateljskim reprezentacijama, kao ni Bosni i Hercegovini, nego se nanosi nesaglediva i teško popravljiva šteta.

Grupe osoba i pojedinci skloni takvom ponašanju ne zaslužuju da budu nazvani navijačima, a prema njima je potrebno poduzeti ne samo moralne nego i sve zakonske mjere ", priopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP-a BiH.

MVP BiH poziva nadležne istražne organe da što prije otkriju i procesuiraju pokretače ne samo ovog, nego i svih drugih nemilih događanja na sportskim manifestacijama.

"Ujedno, MVP BiH izražava žaljenje i ispriku Izraelu, njenim građanima i institucijama zbog skrnavljenja državne zastave do kojeg je došlo 12. lipnja u Zenici", navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, Veleposlanstvo države Palestine u Bosni i Hercegovini zahvalilo se "navijačima nogometne reprezentacije BiH i narodu Bosne i Hercegovine koji su prepoznali nepravdu koja se već desetljećima čini nad palestinskim narodom".

Veleposlanik Rezeq Namoora je zahvalio na moralnoj podršci palestinskom narodu koju su navijači BiH izrazili tijekom kvalifikacijske utakmice protiv Izraela, priopćeno je iz palestinskog veleposlanstva u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close