27.lipnja

Mini basket fest u Širokom Brijegu

Sport / Košarka | 23. 06. 2015. u 09:25 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaška akademija Herceg - Bosne u sklopu projekta "Razvoj i popularizacija košarkaškog sporta organizira "Otvoreno mini basket prvenstvo Herceg –Bosne“ na vanjskim košarkaškim igralištima.Cilj organiziranja ove manifestacije je popularizacija košarke među najmlađima i obnova zapuštenih vanjskih školskih košarkaških igrališta diljem Herceg-Bosne.



Ovogodišnje prvenstvo će se uz sudjelovanje deset hrvatskih košarkaških klubova, održati 27.lipnja u Širokom Brijegu. Prvenstvo će okupiti oko 200 dječaka rođenih 2002 g. i mlađih. Utakmice će se odigravati na obnovljenim vanjskim košarkaškim terenima Gimnazije Fra Dominik Mandić i Osnovne škole u Klancu. U pauzi natjecanja igračima će se u kinu Borak prikazati dokumentarno edukacijski film "Dražen Petrović-košarkaški Mozart"

O društvenom značaju ovog projekta dovoljno govori i podatak da će oko 200 mladih košarkaša sudjelovati u organiziranom natjecanju, te da će nakon odigranog prvenstva školama i školskoj djeci ostati obnovljena četiri vanjska košarkaška igrališta.

Kopirati
Drag cursor here to close