Sarajevo Grand Prix

Milan Bandić donirao tri bicikla

Sport / Flash | 16. 07. 2014. u 15:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnje druženje sa novinarima i prijateljima Sarajevo Grand Prixa u Francuskom institutu obilježila je primopredaja preostala tri bicikla, kao poklon od Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba štićenicima Dječijeg doma „Bjelave“, SOS Dječija sela BiH te Upravi Grada Istočnog Sarajeva za formiranje biciklističkog kluba.

Na ovaj način Bandić je iskazao podršku biciklističkoj utrci „Sarajevo Grand Prix“.

Veleposlanik Francuske u BiH, Roland Gilles rekao je da je ovo veliki iskorak u povezivanju ljudi iz regije te da bi bio vrlo sretan da BiH što prije dobije status kandidata za EU i da to sve zajedno proslavimo polaskom Tour de France utrke iz Sarajeva, navodi se u priopćenju organizatora.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić prisutnima je kazao da je ovo bio jedan od najvećih poslijeratnih sportskih događaja koji je spojio ljude Istočnog Sarajeva i Sarajeva u jednu kolonu mira, čiju je sliku prenio cijeli svijet.

Direktor utrke „Sarajevo Grand Prix“ Zlatko Berbić, na kraju druženja zahvalio se svim prijateljima ovog projekta te je naglasio kako je preko 500 domaćih i svjetskih medija prenijelo informaciju o održavanju ove biciklističke utrke.

Adna Dobojlić pomoćnica direktora društva Bosnalijek i predsjednica žirija koji je izabrao najbolju fotografiju utrke, predstavila je nagrađene fotografije koje su učesnici i gledaoci utrke zabilježili. Tako je nagrada za najbolju fotografiju otišla u ruke Emira Kapixa. Preostali dobitnici Arina Trifković, Seid Krvavac, Srđan Bulić, Šeila Grbić, Mirza Agić su nagrađeni dresom Sarajevo Grand Prixa i poklon paketom Oaza vode.

Biciklistička utrka Sarajevo Grand Prix održana je 22. lipnja ove godine povodom obilježavanja stogodišnjice početka Prvog svjetskog rata. Osim nešto više od 2000 rekreativaca, natjecalo se i više od 120 profesionalnih biciklista iz 25 zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close