copa del rey

Messi, Neymar, i Alcácer za pobjedu Barcelone u finalu Kupa kralja

Sport / Flash | 27. 05. 2017. u 23:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalu Kupa kralja, na oproštaju od legendarnog Atleticova stadiona Vicente Calderon, Barcelona je s 3:1 pobijedila Alaves i time po rekordni 29. put osvojila Copa del Rey.

Alavesu je ovo bilo prvo sudjelovanje u finalu Copa del Rey.

Tradicionalno kad u finalu Kupa kralja igraju katalonski i baskijski klubovi, zviždi se kraljevskom maršu, odnosno himni Španjolske. Hoće li Barcelona i Alaves biti kažnjeni zbog svojih navijača, ugalvnom se ne postavlja pitanje.

Neki bi se sada našalili: stadion Vicente Calderon bit će drastično kažnjen - rušenjem.

Barcelona je od početka imala inicijaticu, ali nije uspijevala stvoriti prave prilike. Malo ih je poremetila i ozljeda glave Mascherana koji je u osmoj minuti morao napustiti teren na nosilima nakon jednog sudara glavama s Marcosom Llorenteom. Umjesto njega je ušao Gomes.

Negdje na isteku pola sata igre Katalonci su uspjeli probiti bedem hrabrih Baska. Majstorskim udarcem s ruba šesnaesterca Lionel Messi je doveo Barcu u vodstvo koje nije dugo potrajalo.

Naime, u 33. minuti je francuski branič Theo Hernandez fantastično izvedenim slobodnim udarcem neobranjivo pogodio gornji desni kut i matirao Jaspera Cillessena.

Kada se već činilo da će momčadi na poluvrijeme otići s neriješenim rezultatom, Neymar je u 45. minuti bio strijelac, a onda je u trećoj minuti nadoknade zabio i Paco Alcacer. U oba slučaja mirisalo je na zaleđe.

Rezultat se u nastavku nije mijenjao, Barca je rutinski iskontrolirala tijek zbivanja i uzela trofej, svoj drugi u ovoj sezoni (u kolovozu su osvojili Superkup).

Drugo poluvrijeme proticalo je s ne baš izrađenim šansama, premda su obje ekipe mogle postići po još neki zgoditak.

Kopirati
Drag cursor here to close