mostarski ženski nogomet

Merima Tanović prva Mostarka s nastupom u A reprezentaciji

Sport / Nogomet | 13. 02. 2016. u 16:56 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Zenici odigrana prijateljska utakmica između ženske seniorske i U19 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Seniorke su ostvarile 4:0 pobjedu, a nastup za reprezentaciju ubilježila je i mlada Mostarka Merima Tanović. Kapetanica mostarskog ŽN/FK Mostar prva je igračica ovog kluba koja je pozvana u državnu reprezentaciju, a ujedno i prva koja je nastupila za seniorsku A reprezentaciju.

'Poziv za A reprezentaciju mi stvarno mnogo znači, jer je to bio moj najveći san. Svaki sportaš sanja o tome da nosi dres seniorskog tima s državnim grbom, pa tako i ja. Drago mi je da se to napokon i ostvarilo. Potrudit ću se maksimalno da opravdam povjerenje koje mi je ukazala izbornica Samira Hurem ', kaže za Bljesak.info najbolja igračica mostarskog ŽN/FK Mostar, kluba koji je nedavno proglašen za najbolju žensku seniorsku ekipu u Mostaru.

Mostarke ove godine igraju Premijer ligu i trenutno su zadnje u ligi od osam klubova. Merima Tanović je posljednjih godina daleko najbolja igračica tog kluba koji iz godine u godinu sve više napreduje, ali o odlasku u neku drugu, jaču ekipu zasad ne razmišlja.

'Prvi cilj mi je da sa svojim klubom izborim ostanak u Premijer ligi BiH. Student sam prve godine Filozofskog fakulteta studija Logopedije, tako da trenutno ne razmišljam o odlasku iz BiH', dodala je Merima.

Inače, za U19 reprezentaciju danas je nastupila još jedna igračica mostarskog kluba, Helena Perić.

Kopirati
Drag cursor here to close