21. obljetnica stradanja

Memorijalna utrka Široki Brijeg - Stipića livade

Sport / Flash | 28. 07. 2014. u 18:32 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trkači iz Širokog Brijega 28. srpnja 2014. godine trčali su iz Širokog Brijega na Stipića livade, mjesto iznad Doljana, općina Jablanica. Polazak je bio rano jutros u 4.00 sa groba poginulog branitelja Dražena Pavkovića. 

- Ove godine se obilježila 21. obljetnica stradanja 39 hrvatskih civila i branitelja na Stipića livadama 1993. godine od strane nekih pripadnika Armije BiH. Trkači su naišli na grob pok. Milijana Zeljke iz Crnča, te na grob pok. Dražena Pavkovića iz Izbična od kuda je i krenula memorijalna utrka, rekao je Ivan Kraljević.

Trkači su išli na Crnač, Izbično, Gornja Britvica, Sutina i tako do Stipića livada, što je nekih 60-tak kilometara. 

Sudionici ove memorijalne utrke već drugu godinu na ovaj način žele iskazati čast poginulim braniteljima i tako pridonijeti da se ovaj zločin nikada ne zaboravi. 

- Cilj trkača je da ova trka postane tradicija ali kako su i prošle godine kazali "ova utrka spada u jednu od obveza budućnosti”, rekao je Kraljević.

Dodao je kako se sudionici memorijalne utrke posebno zahvaljuju ministru branitelja ŽZH Mladenu Begiću i svim drugima koji su na bilo koji način pomogli da se ova trka realizira.  

Kopirati
Drag cursor here to close