Las Vegas

Mayweather odlukom sudaca pobijedio Pacquiaoa

Sport / Flash | 03. 05. 2015. u 06:30 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Floyd Mayweather ostao je neporažen i nakon dugo očekivanog meča stoljeća, velikog obračuna s Mannijem Pacquiaom, koji ipak možda i nije opravdao očekivanja.

On je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca na bodove: 118:110, 116:112 i 116:112.

Meč je počeo testiranjem snaga, Pacquiao je isprva teško prilazio Mayweatheru, no u četvrtoj rundi Filipinac je dobro uzdrmao protivnika serijom udaraca. I u šestoj rundi Amerikanac je potjeran u kut, a u 10. je Pacquiao žestoko krenuo, stjerao suparnika u kut, ali Mayweather se oporavio i zadao mu nekoliko jakih udaraca u glavu.

U predzadnjoj, 11. rundi Mayweather je s tri jaka direkta u glavu uzdrmao Filipinca, te je na kraju i pobijedio.

Amerikanac je uspio zadati 148 udaraca iz 435 zamaha, a poraženi je 81 put udario iz 429 pokušaja.

Nisam dizao ritam u završnici jer sam mislio da sam u prednosti, rekao je Filipinac na kraju meča, dok se Mayweatherova izjava uopće nije čula.

Boksački spektakl u Las Vegasu izazvao neviđeni interes medija. Organizatori su dobili čak 18,000 zahtjeva novinara za akreditacije, a odobreno je tek 1,500.

U dvorani je bilo kao na dodjeli Oscara, sve prepuno zvijezda. Iz prvih redova meč su pratile hollywoodske zvijezde Clint Eastwood, Robert De Niro, Denzel Washington, Ben Affleck, Bradley Cooper i Mark Wahlberg, legende NBA lige Michael Jordan, Magic Johnson, Charles Barkley i Reggie Miller, zvijezda američkog footballa quarterback New England Patriotsa Tom Brady, tenisač Andre Agassi i njegova supruga Steffi Graf, bivši svjetski boksački prvaci Mike Tyson, Evander Holyfield i Sugar Ray Leonard, pjevač Sting, reper Jay Z i njegova supruga Beyonce, P. Diddy...

Zanimljivo, osim boksa subota je donijela još nekoliko sportskih 'poslastica' pa su Amerikanci 2. svibnja prozvali "najvećim sportskim danom ikada".

U subotu je održan i dvoboj velikih suparnika u baseballu Boston Red Soxa i New York Yankeesa. Zatim, sedma utakmica prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije između San Antonio Spursa i L.A. Clippersa, draft NFL-a i legendarni konjički Kentucky Derby.

Na kraju će ipak najviše slaviti i Mayweather i Pacquiao, koji će podijeliti oko 300 milijuna dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close