riječ stručnjaka

Matthias Sammer: Thomas Müller je bolji igrač od Jamesa

Sport / Flash | 19. 07. 2017. u 10:44 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši sportski direktor Bayerna, Matthias Sammer, nije, čini se, previše impresioniran ''bombom'' prijelaznog roka kod Bavaraca, Jamesom Rodriguezom.

Po njegovome mišljenju Thomas Müller je bolji igrač i trener Carlo Ancelotti ne može ga zaobići, bez obzira tko još bio u istoj svlačionici.

"Tip igrača kao što je Thomas Müller je jedinstven na svijetu", kaže Sammer.

Međutim, ne naglašava Sammer samo i isključivo Müllerove igračke kvalitete.

"Thomas Müller je idol - duša i budućnost Bayerna. To i sam klub treba razumjeti", govori bivši sportski direktor najuspješnijeg njemačkog kluba.

On smatra kako se vodstvo kluba treba umiješati u trenerovu nakanu da stvori konkurenciju među igračima.

"Za Carla Ancelottija je tip igrača kao Müller vjerojatno jedna novost. Zato se Rummenigge i Hoeneß trebaju angažirati kako bi mu objasnili koliko je jedan takav tip nogometaša važan za prošlost i za budućnost Bayerna", kazao je Sammer, prenosi Bild.

Kod Jamesa on pak vidi određene limite, ne nalazi u Kolumbijcu toliku raznovrsnost kao kod Müllera.

"Utjecaj društvenih mreža i rekvizita.To je sve lijepo i dobro. Ali, mene kao bivšeg profesionalnog sportaša zanimaju rezultati, a onda i vrijednost nekoga kao što je Thomas Müller.“

Sammer također smatra kako je 27-godišnji Müller tip vođe koji je dovoljno zreo da tu ulogu i preuzme u svome klubu.

"Nakon odlaska Badstubera, Schweinsteigera i Lahma, on je jedna vrlo važna integrativna figura za budućnost kluba. On treba preuzeti vodstvo i odgovornost. To je jako važno i za sami klub, a Thomas sa sobom nosi to nešto posebno", kazao je Matthias Sammer.

Što se tiče Jamesa, bivši vrhunski igrač Borussije Dortmund i Elfa, dosta je kritičan.

"On ne zna igrati po bokovima, a nedostaje mu i dinamike. Tako da James, kako se to klasično kaže, može igrati iza središnjeg napadača. To je ponekad nezgodno ukoliko mu je protivnička šestica stalno u blizini i 'gazi mu po nogama'. Tada neće imati puno mogućnosti da se oslobodi protivnika", tumači Sammer, koji u zadnje vrijeme radi kao stručni komentator nogometnih natjecanja.

Naravno, uvijek je važnije kako ulogu i mogućnosti nekog igrača vidi trener Bayerna Carlo Ancelotti.

Nije se stekao dojam da Talijan previše 'voli' Müllera, a inzistirao je i na dovođenju Jamesa, kojeg je ranije trenirao u Realu.

Inače, James je godinu dana mlađi od Müllera i očekuje svoju pravu afirmaciju u Bayernu, jer u Realu nije došao do punog izražaja.

Međutim, kako ne bi bilo nikakvih nejasnoća, Ancelotti je ovih dana, dok se Bayern priprema u Kini, izjavio kako nitko nema jamstva za mjesto u timu, pa tako ni James Rodriguez,

Kopirati
Drag cursor here to close