okupljanje reprezentacije

Marković zadovoljan: U Mostar dolaze svi i dolaze zdravi

Sport / Flash | 31. 05. 2016. u 09:53 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Marković, izbornik rukometne reprezentacije BiH sutra će u Mostaru okupiti svoj izabranike i početi pripreme za utakmice sa Švedskom za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj.

Ono što izbornika raduje dan uoči okupljanja je činjenica da se nitko od 19 pozvanih igrača nije požalio na ozljedu i da bi svi trebali doći u Mostar.

''Niko se od momaka koje sam pozvao nije javio sa nekim zdravstvenim problemom. To je ono što je za nas najvažnije i što me posebno raduje. Dakle, računam na sve igrače koje sam pozvao. Većina ih je u završnici sezone igrala u dobroj formi. Naravno, uvijek može bolje, ali sam i sa te strane zadovoljan. Imat ćemo desetak dana da se pripremimo za Švedsku. Razmišljat ćemo samo o toj prvoj utakmici u Vaxjou i spremati taktiku za Šveđane. Tek kada se završi prvi ogled, mislit ćemo o onome što nas čeka u revanšu u Sarajevu“, kazao je Marković za Anadoliju.

Prema mišljenju izbornika, njega i njegove izabranike čeka dvomeč sa jednom od najboljih svjetskih reprezentacija. Stoga ulogu apsolutnog favorita prepušta Šveđanima.

''Neću reći ništa novo ako kažem da su oni apsolutni favoriti. Imaju fenomenalnu ekipu, a ovog ljeta idu na Olimpijske igre. Imaju velike ambicije, u Riju žele medalju i da nas eliminiraju i plasiraju se na Svjetsko prvenstvo. S timom koji imaju mogu razmišljati o takvim stvarima, ali mi ćemo učiniti sve da im te planove pokvarimo. Moramo se samo prisjetiti velikih reprezentacija koje smo pobijedili. Ako možemo igrati sa Danskom, Njemačkom, Islandom, Bjelorusijom, onda možemo i sa Švedskom. Važno je da se ne uplašimo njihovog kvaliteta i snage'', dodao je Marković.

Otprilike u isto vrijeme prije dvije godine bh. rukometaši su pod vodstvom Markovića priredili veliku senzaciju i izbacivši Island plasirali se na svoje prvo veliko natjecanje, Svjetsko prvenstvo u Kataru.

''Teško je davati neke prognoze unaprijed, kao i uspoređivati te dvije utakmice sa Islandom sa ovim što nas čeka protiv Švedske. Od tada smo imali dosta sitnih problema, ali sam se trudio da nas to ne poremeti. Nakon ispadanja iz grupe na Svjetskom prvenstvu i nesretno završenih kvalifikacija za Euro 2016, uspjeli smo da se vratimo. To smo pokazali u ovim kvalifikacijama koje smo superiorno završili na prvom mjestu, osvojivši 11 od 12 bodova. Ponovo smo postali svjesni naše snage, ali za uspjeh protiv Šveđana trebat će nam maksimalan angažman. Danas u rukometu svako svakog može pobijediti. Važno je da 'izginemo' za svaku loptu, pa onda i ako izgubimo nećemo puno žaliti“, zaključio je Marković.

Izbornik na sutrašnjem okupljanju očekuje ove igrače - golmani: Benjamin Burić (Gorenje, Slovenija), Mario Blažević (CSM Bucuresti, Rumunjska), Arman Beširević (Prijedor); lijeva krila: Alen Ovčina (Vogošća), Hariz Begić (Konjuh); desna krila: Muhamed Zulfić (Dinamo Bukurešt, Rumunjska), Anes Bečić (Vogošća); lijevi bekovi: Mirsad Terzić (MVM Veszprem, Mađarska), Nikola Prce (Azoty, Poljska), Ivan Milas (Oroshazi, Mađarska); srednji bekovi: Stefan Janković (Borac M:tel), Ivan Karačić (Kadetten, Švicarska), Marko Tarabochia (Wisla Plock, Poljska), Josip Perić (Qatar SC, Katar); desni bekovi: Marko Panić (Chambery, Francuska), Dejan Malinović (Creteil, Francuska), Kosta Savić (Selestat, Francuska); pivoti: Vladimir Vranješ (Pick Szeged, Mađarska) i Senjamin Burić (Gorenje, Slovenija).

Kopirati
Drag cursor here to close