Okupljanje u Mostaru

Marković: Lijepo je biti na čelu ovakve reprezentacije

Sport / Rukomet | 22. 12. 2014. u 14:05 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji BH rukometaši okupili su se u hotelu Bristol u Mostaru čime su počele pripreme za Svjetsko prvenstvo u Kataru koje se igra od 15. siječnja do 1. veljače predstojeće godine.

Izabranici Markovića počeli su tako osmodnevne pripreme u Mostaru. Za novogodišnje praznike rukometaši će dobiti dva slobodna dana, a nakon toga se okupljaju u Sarajevu.

'Sretan sam što smo došli na pripreme u Mostaru. Tu se osjećam kao domaći, jer sam dugo igrao u Ljubuškom. Ovo je pravi grad za odraditi kvalitetne pripreme pred važno natjecanje. Atmosfera u ekipi je sjajna i svi ćemo ginuti jedan za drugog. Jedva čekamo nastup u Kataru. Igrati na svjetskom prvenstvu za nas je novo iskustvo, ali spremni smo i smatram da možemo biti jedno od iznenađenja u Kataru', kazao je prvi vratar reprezentacije Benjamin Burić.

Dragan Marković je prije nekoliko dana skratio popis od 33 na 23. U Mostaru neće trenirati oporavljenik Nikola Prce koji će se priključiti ekipi nakon Božića, a pred polazak u Katar Marković morat će izabrati 19 najspremnijih.

'Teško je reći tko će otpasti. Svi će dobiti šansu da izbore put u Katar jer su svi zaslužili putovati tamo. Svi su u istom položaju, od najstarijeg do najmlađeg', istaknuo je Marković.

Prije nastupa na Svjetskom prvenstvu rukometaši će nastupiti na jednom turniru u Kataru, a tu će se pripremiti na uvjete koji vladaju u toj zemlji kako bi što bolje dočekali prvi susret s Iranom.

'Imamo puno suradnika po cijelome svijetu i vjerujem kako ćemo prikupiti sve potrebe informacije o Kataru, ali i protivnicima. Svaki detalj je važan jer svaki gol može biti presudan. Za nas je u ovom trenutku najvažniji Iran i to i jeste najvažnija utakmica', zaključio je Marković.

Kopirati
Drag cursor here to close