uzvrat kupa

Marinović: Zrinjskog dugo nije bilo u finalu, vrijeme je da se to prekine!

Sport / Nogomet | 28. 04. 2015. u 10:37 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski i dalje je u igri za osvojiti dvostruku krunu, a hoće li u tome uspjeti, odnosno hoće li ta šansa i dalje živjeti, znat ćemo sutra navečer.

Naime, Zrinjski u srijedu (18 sati) dočekuje sarajevski Olimpic u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. Prva utakmica završila je rezultatom 0:0 što znači da Mostarcima svaka pobjeda donosi prolaz u finale Kupa gdje ga nije bilo sedam godina.

“Izuzetno važna utakmica za nas, jer svi znamo što donosi pobjeda. Također, svi zajedno želimo ući u to finale, jer prethodnih godina Zrinjski je često dolazio do finala Kupa, ali nikako nije uspio napraviti taj zadnji korak. To želimo prekinuti i za nas je ovo strašno važna utakmica”, kazao je trener Zrinjskog Vinko Marinović pred ovu utakmicu.

I dok Zrinjskom bilo kakva pobjeda donosi prolaz u finale, tako i goste u finale može odvesti remi s golovima. Ta činjenica i činjenica da je Olimpic puno bolji u gostima daju domaćinu dovoljno razloga za oprez.

“Rezultat 0:0 iz prve utakmice ne daje prednost ni jednima ni drugima. Naša prednost s jedino domaći teren i domaći navijači. Olimpic igra bolje u gostima, jer ima brze, hitre igrače i kući to ne dolazi do izražaja. No, ovo je specifično natjecanje i može se svašta neočekivanog dogoditi”, dodaje Marinović.

Šef struke Zrinjskog ne može računati na Ognjena Todorovića koji je u ovom natjecanju u prvom dijelu sezone igrao noseći dres Sarajeva. Ostali igrači svi su na raspolaganju svom treneru.

“S obzirom da smo u ovom mjesecu odigrali sedam utakmica i da je ovo osma, ekipa je s fizičke strane to sve dosta dobro izdržala. Nismo imali većih ozljeda, osim one Stojkićeve. Pitanje je samo koliko nas je teška utakmica u Vrapčićima potrošila, a očekuje nas i težak teren, jer čak i ako u srijedu bude sunčano ova kiša ostavit će traga. No, no kako nama, tako i njima”.

Marinović je prokomentirao i drugi polufinalni ogled u kom će igrati Široki Brijeg i njegov bivši klub Borac. I tu je prva utakmica završila 0:0.

“Široki Brijeg je u istoj situaciji kao mi. Široki će imati prednost domaćeg terena, no sve ostalo je otvoreno. Borac je možda u manjem padu forme, ali to ne mora ništa značiti. Znam da će oni dati sve od sebe sutra i očekujem tu neizvjesnu utakmicu”.

Ipak, trener Zrinjskog se nije želio upuštati u komentare koga bi volio u finalu, naravno uz pretpostavku da prođe ekipu Olimpica.

“Ne želim ništa pričati o tome unaprijed. Treba prvo sačekati i vidjeti kako će se sutra rasplesti razvoj događaja”.

Susret između Zrinjskog i Olimpica igra se u srijedu u 18 sati na stadionu pod Bijelim brijegom.

Parovi polufinala (srijeda)
Zrinjski – Olimpic 18.00 (0:0)
Široki Brijeg – Borac 19.30 (0:0)

Kopirati
Drag cursor here to close