predstavljen novi trener

Marinović: Zrinjski je veliki klub i ovo mi je čast, ali i obaveza

Sport / Nogomet | 26. 03. 2015. u 14:26 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U samo deset dana Zrinjski je ostao bez trenera, prošao u polufinale Kupa BiH i dobio novog trenera.

Munjevitom brzinom odvijaju se događaji u redovima mostarskog prvaka. No, sve se brzo odvilo i za dojučerašnjeg trenera Borca Vinka Marinovića koji je jučer raskinuo sa svojim dosadašnjim klubom te potpisao za Zrinjski.

“Bilo je dosta emotivno, jer nije mi bilo lako napustiti klub u kom sam radio samostalno godinu dana. Međutim, nogomet je posao, nikad ne znate gdje ćete biti sutra. U Zrinjskom sam prepoznao ambiciozan projekt i odlučio sam prihvatiti njihov poziv”, kazao je Marinović koji je tako postao treći trener na klupi aktualnog prvaka ove sezone, nakon Branka Karačića i Miše Krstičevića.

“Kao trener uvijek pokušavam izvući maksimum i mogu samo obećati da ću dati svoj maksimum. Zrinjski je veliki klub i meni je velika čast što sam dobio ovakvu priliku, ali i obaveza. Smatram da je prvenstvo još uvijek otvoreno, odigrana su tek tri kola i Zrinjski kao klub mora ići na najviše domete. Vjerujem da su ovi igrači najbolji u BiH, njima ću to također kazati”, dodao je.

Marinović kaže kako zbog pregovora s Borcem, koji su trajali do jučer popodne, nije stigao pomnije analizirati momčad Zrinjskom, koju poznaje još iz međusobnih susreta dok je vodio Borac. Također, najavio je kako će pokušati zadržati postojeći stručni stožer koji je vodio momčad u ovoj pauzi između Krstičevićeve ostavke i njegovog imenovanja.

“Od svojih pomoćnika tražit ću uvid u stanje ekipe, jer nemamo puno vremena. Nakon ove stanke predstoji nam devet utakmica u travnju, dakle stalni ritam srijeda-subota. Naravno da je na meni sva odgovornost i prihvaćam je, ali isto tako trebam se malo bolje upoznati s ekipom”.

Iako je pod njegovim vodstvom Borac dao 17 golova ove sezone, manje od jednog po utakmici, Marinović kaže da to nije pokazatelj kakav nogomet preferira.

“Svaki trener bi volio igrati ofenzivno, međutim u Borcu sam morao igrati takvi igru jer sam takav kadar imao. Pokušao sam izvući maksimum iz te ekipe i zato smo tako igrali. Znam da ljudi ovdje volje ofenzivnu igru, što uostalom svi navijači vole. Do toga nije lako doći, ali imamo igrače koji mogu tako igrati i težit ćemo tome. Sav moj rad isključivo je zasnovan na igri s loptom i nadam se da će igrači to pozitivno prihvatiti”.

Vinko Marinović će debi na klupi Zrinjskog imati 4. travnja i to u domaćoj utakmici protiv Željezničara.

“To jeste derbi, ali i da igramo protiv nekog ‘lakšeg’ protivnika ne bih imao nikakve garancije da ćemo pobijediti. Možda je u neku ruku i dobro što mi je to prva utakmica, jer ona nam može puno toga donijeti”, zaključio je novi trener Zrinjskog.

Kopirati
Drag cursor here to close