zrinjski u krizi

Marinović: Pobjeda protiv Željezničara bi nas mogla izvući iz ovoga

Sport / Nogomet | 06. 10. 2015. u 10:09 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Zrinjski definitivno je u krizi, i to u krizi igre i rezultata. Poraz u Vitezu to je i potvrdio. Izgubivši 0:1 kod ekipe koja se bori za ostanak, i kod svog bivšeg trenera Branka Karačića, Zrinjski je ujedno izgubio i prvo mjesto na ljestvici.

Zrinjski je i u Vitezu opet nadigrao svog protivnika i opet je zasluženo izgubio. Slično je bilo i kod Borca (1:2) prije nekoliko kola kada je Zrinjski dominirao, stvarao šanse i onda svejedno izgubio.

'Opet nam se ponavljaju iste stvari - opet smo mi promašivali svoje prilike, a primili smo jeftin pogodak, praktično iz auta. U ovoj utakmici bio je pomak u našoj igri u odnosu na neke prethodne, ali uzalud terenska inicijativa i veći posjed kada ne postižemo golove', kaže trener Zrinjskog Vinko Marinović čija je momčad u posljednja tri kola primila više golova (3) i prosula više bodova (8) nego u svih osam početnih kola zajedno.

U takvom sumornom raspoloženju ‘plemići’ odlaze na prvenstvenu pauzu, a stručnom stožeru i vodstvu kluba ostaju dva tjedna da pokušaju shvatiti gdje su stvari krenule po zlu.

'Kada ekipa upadne u krizu onda joj ništa ne polazi za rukom. Kriza je evidentirana, a na nama je da sada pokušamo otkloniti njene uzroke. Imamo dva tjedna pauze i radit ćemo na tome da to pokušamo riješiti', ističe Marinović.

Posve je jasno da je kriza psihološkog karaktera, odnosno da se kod ekipe treba nešto “prelomiti” kako bi stvari krenule uzlaznom putanjom.

'Jedna velika i važna pobjeda mogla bi nas vratiti na put koji smo imali ranije. Možda bi se to moglo dogoditi već protiv Željezničara i zato ćemo se morati što bolje spremiti za tu utakmicu', zaključio je Vinko Marinović.

Budući da idućeg vikenda zbog utakmica reprezentacije nema prvenstvenog kola, u Zrinjskom će iskoristiti pauzu kako bi odradili mini-pripreme. Vinko Marinović svoju momčad odvest će u Međugorje gdje će trenirati od srijede do subote.

Kopirati
Drag cursor here to close