liga prvaka

Marin Aničić u Ligi prvaka debitirao porazom, Mandžukić zabio Cityju

Sport / Nogomet | 15. 09. 2015. u 21:09 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski nogometni velikan Real Madrid otvorio je novu sezonu u Ligi prvaka uvjerljivom pobjedom protiv Šahtara 4:0.

'Kraljevski klub' je poveo golom Karima Benzeme u 30. minuti nakon velike pogreške gostujućeg vratara Andrija Pjatova kojem je ispala lopta iz ruku. Šahtarovi izgledi za iznenađenje bili su bitno umanjeni u 51. minuti kada su Ukrajinci ostali s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Stepanenko, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika Real je riješio u 55. minuti golom Cristiana Ronalda s bijele točke.

Bio je to prvi Ronaldov pogodak na Santiago Bernabeu nakon 115 dana posta. Kazneni udarac je skrivio Srna igrajući rukom, no čini se kako je sudac Ivan Bebek pogriješio jer je lopta Srnu pogodila u leđa.

Bebek je zbog igranja ruke u kaznenom prostoru u 63. minuti dosudio još jedan kazneni udarac za Real, ovoga puta ispravno, a strijelac je ponovo bio Ronaldo. Portugalac je u 81. minuti zabio i treći gol za uvjerljivo slavlje madridskog sastava.

Modrić je odigrao cijeli susret za Real, baš kao i Srna za Šahtar. Kovačić je ušao u igru umjesto Garetha Balea u 30. minuti, dok je Eduardo ostao na klupi.

U drugom dvoboju iz skupine A francuski prvak PSG je u Parizu pobijedio Malmo 2:0 golovima Angela di Marije (4) i Edisona Cavanija (61).

U jednom od najzanimljivijih susreta večeri Juventus je u skupini D na gostovanju pobijedio Manchester City 2:1 uz pogodak hrvatskog napadača Marija Mandžukića. City je poveo autogolom Giorgia Chiellinija u 57. minuti, no 'Stara dama' je u nastavku susreta okrenula rezultat.

Mandžukić je u prvih 45 minuta bio neprimjetan i neopasan, no u 72. minuti je sjajno reagirao na Pogbinu asistenciju izjednačivši na 1-1. Osam minuta prije kraja susreta Morata je sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora donio pobjedu europskom doprvaku.

U drugom susretu iz skupine D Sevilla je deklasirala Borussiju Moenchengladbach 3:0 uz tri dosuđena, a dva realizirana kaznena udarca. Sevilla je povela u 47. minuti golom Kevina Gameira iz jedanaesterca. Gameiro je tri minute kasnije mogao postići i drugi pogodak, no promašio je jedanaesterac. Točnije uzdrmao je vratnicu.

U 66. minuti je češki sudac Pavel Kralovec dosudio i treći kazneni udarac za domaći sastav. Ovoga puta pucao je i to precizno Banega. Uvjerljivo slavlje Seville potvrdio je Konopljanka u 84. minuti.

U skupini B Manchester United je vodio protiv PSV Eindhovena 1:0, no nizozemski sastav je okrenuo rezultat s dva pogotka ostvarivši veliku pobjedu. United je poveo u 41. minuti golom Memphisa Depaya, no tri minute kasnije je izjednačio Hector Moreno. Bodove PSV-u donio je Luciano Narsingh golom u 57. minuti.

Utakmicu u Eindhovenu obilježila je teška ozljeda Unitedova braniča Lukea Shawa koji je u 15. minuti slomio nogu. Shaw je stradao nakon starta Morena i s terena je iznesen na nosilima i maskom za kisik na licu.

U drugom susretu iz ove skupine Wolfsburg je pobijedio CSKA Moskva 1:0, a pogodak odluke zabio je Julian Draxler u 40. minuti.

U skupini C Atletico Madrid je u Istanbulu pobijedio Galatasaray 2:0, a Španjolci su sav posao obavili u prvom poluvremenu kada je Antoine Griezmann (18, 25) dva puta zatresao suparničku mrežu.

Benfica se prvo poluvrijeme mučila protiv Astane no u nastavku je očekivano stigla do tri boda. Golove u pobjedi 2:0 zabili su Nico Gaitan (51) i Mitroglu (62). Za Astanu je svih 90 minuta odigrao Marin Aničić koji je dobio žuti karton.

Kopirati
Drag cursor here to close