turska prvi protivnik

Mandžukić: Što je bilo 2008, bilo je, ovo je nova utakmica

Sport / Nogomet | 08. 06. 2016. u 13:46 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jutarnjeg treninga u četvrtak u bazi hrvatske nogometne reprezentacije uoči EURA u Deauvilleu vratar Danijel Subašić i napadač Mario Mandžukić izjavili su kako trenutačno razmišljaju samo o prvom suparniku, Turskoj protiv koje će igrati u nedjelju u Parizu (15 sati).

"Najvažnije je da dobro radimo i da smo zdravi. Bio sam na dva velika natjecanja na klupi i sada se nadam da ću braniti. Sve je odlično i čekamo utakmicu s Turskom", rekao je Subašić, koji već nekoliko sezona brani vrata Monaca, pa će ovaj EURO odraditi na poznatom terenu, a posebno ga lijepe uspomene vežu uz pariški stadion.

"Meni je lijepo igrati u Francuskoj, a na Parku prinčeva još nisam nikada izgubio i nadam se neću ni sada", dodao je Subašić, koji se potom osvrnuo na prvog suparnika:

"Poštujem sve momčadi i sve igrače i sigurno je Turska dobra reprezentacija. Čvrsti su, jaki i nikoga nećemo podcijeniti. Jaki su u prekidima, Calhanoglu ih posebno dobro izvodi, no posebno im se ističe snaga kolektiva. No, budemo li kompaktni u obrambenom bloku, sve možemo riješiti bez prekršaja u opasnoj zoni. Imamo igrače koji igraju u vrhunskim klubovima, koji su dokazali da su i sami vrhunski igrači. Protivnici bi se stoga trebali prilagođavati nama, izbornik to od nas traži i to trebamo raditi. No, moramo ići utakmicu po utakmicu jer nam je osnovni cilj proći skupinu".

Napadač Juventusa Mario Mandžukić potvrdio je dobro ozračje u reprezentaciji protiv Turske.

"Prvi dojmovi o kampu su jako dobri, sve je na svom mjestu i domaćini su nas lijepo dočekali i mogu o Deauvilleu reći samo sve najbolje, a drago mi je da smo mogli obradovati djecu koja su nas došla gledati na otvorenom treningu. Danas već radimo znatno ozbiljnije", rekao je Mandžukić koji je na posljednjoj pripremnoj utakmici prije odlaska u Francusku protiv San Marina postigao tri gola.

"Svaka je utakmica teška na Europskom prvenstvu, a naši aduti moraju biti srce, borbenost i trčanje. Budemo li to imali, bit će nam puno lakše dobivati utakmice. Uvijek je lijepo otvoriti natjecanje pobjedom, tada poraste samopouzdanje, a jako respektiramo Tursku. Oni su fanatični na terenu, ali svjesni smo svojih kvaliteta. Međutim, te kvalitete s papira moramo prenijeti na teren i budemo li svi kao jedan uvjeren sam da možemo pobijediti. Sviđa mi se što izbornik misli da moramo više gledati što mi možemo dobro napraviti nego što može protivnik".

U prisjećanja na susret s Turskom iz 2008. godine nije htio previše ulaziti:

"Ovo je sasvim nova utakmica i nema potrebe vraćati se na ono što je bilo prije. To me ne zanima i teško je uspoređivati tadašnju Tursku s današnjom. Bio sam suigrač Ardi Turanu, znam dosta njihovih igrača, ali naš izbornik će nas upozoriti i na njihove mane. Prvi cilj nam je prolazak skupine, a onda ćemo vidjeti. U drugom krugu sve je moguće", završio je Mandžukić, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close