službeno

Mandžukić sedmi Hrvat u Juveu: Ovo je moj novi dom!

Sport / Nogomet | 22. 06. 2015. u 19:52 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski napadač Mario Mandžukić (29) potpisao je četverogodišnji ugovor s talijanskim prvakom Juventusom koji će Atletico Madridu platiti odštetu od 19 milijuna eura, objavio je u ponedjeljak Juventus.

Iznos bi mogao narasti na 21 milijun eura ukoliko se ostvare dogovoreni sportski rezultati, navedeno je u priopćenju kluba iz Torina, koji će odštetu platiti u tri rate.

Mandžukić je ujutro obavio liječničko testiranje te će biti sedmi Hrvat koji je igrao za taj klub. Ranije su ondje nastupali Zoran Ban, Alen Bokšić, Robert Jarni, Dario Knežević, Robert Kovač i Igor Tudor.

"Osjećam se jako dobro, grad je krasan, ovdje u Torinu sam dva puta igrao. Sviđa mi se Juve i nadam se da ću biti sretan ovdje“, rekao je Mandžukić u nedjelju po dolasku u Torino za Juventusovu internetsku stranicu.

"Znam da Juventus ima odlične navijače te mogu samo reći da ću dati sve od sebe, u svakom klubu gdje sam igrao davao sam sve od sebe. Ovo je sada moj novi dom te ću se boriti za momčad. Ne brinite, dat ću sve od sebe“, izjavio je.

Centarfor je u Atletico Madrid stigao prošlo ljeto iz njemačkog prvaka Bayern Münchena za 22 milijuna eura te odlazi nakon prve sezone iako je imao ugovor do ljeta 2018. Prošle sezone je zabio 20 golova u 43 utakmice, a Atlético je sezonu završio na trećem mjestu u prvenstvu.

Madridski crveno-bijeli osvojili su španjolski Superkup nakon pobjede nad gradskim rivalom Real Madridom od 1:0 u kojoj je Mandžukić zabio gol.

U Juventusu bi trebao zamijeniti 31-godišnjeg Argentinca Carlosa Téveza koji odlazi u argentinski Boca Juniors.

Kopirati
Drag cursor here to close