Problemi s koljenom

Manchester United bez kapetana Rooneya šest tjedana

Sport / Nogomet | 18. 02. 2016. u 10:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wayne Rooney, kapetan Manchester Uniteda, suočava se sa pauzom od šest tjedana zbog ozljede koljena koju je dobio u susretu protiv Sunderlanda, igranom prošlog vikenda, javlja Agencija Anadolija.

Ako se obistine liječničke prognoze, United bi bez kapetana i jednog od svojih najboljih igrača ove sezone mogao biti u sljedećih osam utakmica.

''Rooney je postigao jako puno golova ove sezone i jako je važan za nas. Znamo da će biti teško bez njega, ali se moramo nositi s tim“, kazao je menadžer Louis van Gaal po dolasku u Dansku, gdje će Manchester u četvrtak igrati prvu utakmicu šesnaestine finala Lige Europe protiv Mitjyilanda.

Usprkos ozljedi, Rooney je subotnju utakmicu sa Sunderlandom odigrao do kraja, ali van Gaal ga nije kritizirao zbog toga iako je vjerojatno time pogoršao stanje svog koljena.

''On je tip igrača koji ide do kraja, čak i ako osjeća bol, ne želi odustati. Rooney uvijek želi pobijediti. To je fantastičan stav, mada je ponekad loše za njegovo tijelo“, rekao je nizozemski trener.

Rooney će osim susreta svog kluba vjerojatno propustiti i dvije prijateljske utakmice koje će Engleska igrati u ožujku protiv Njemačke i Nizozemske.

Sjajani napadač ove sezone je odigrao 32 utakmice u svim natjecanjima za ''crvene đavole'' i postigao 14 golova.

Kopirati
Drag cursor here to close