Višemilijunska pronevjera

Mamiću počinje suđenje za izvlačenje novca iz Dinama

Sport / Flash | 26. 04. 2017. u 13:52 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na osječkom Županijskom sudu u četvrtak bi trebalo početi suđenje bivšem čelniku NK "Dinama" Zdravku Mariću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru "Dinama" Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru koje Uskok tereti da su taj klub oštetili za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

Uskok Zdravka Mamića u prvoj potvrđenoj optužnici tereti da je izvlačeći novac iz "Dinama" nezakonito zaradio najmanje 52 milijuna kuna, a njegovog brata Zorana za protupravnu imovinsku korist od 38 milijuna kuna.

Osim ovog slučaja koji je u travnju prošle godine premješten u Osijek zbog Mamićevih poznanstava s troje zagrebačkih sudaca Uskok je naknadno, zbog izvlačenja novca iz Dinama pokrenuo još tri istrage, a Mamić je podnio ostavku na dužnost u tom klubu. Uskok sumnja da je u svim slučajevima iz Dinama izvučeno preko 280 milijuna kuna.

Nakon pripremnog ročišta za osječko suđenje krajem siječnja Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković kazala je da je ukupno predloženo oko tri tisuće dokaza te da su "porekli sve navode optužnice".

Zdravko Mamić je, pak, u izjavi novinarima tada ponovio da je riječ o "politički motiviranom procesu", ali da je zadovoljan što će u sudnici "moći dokazati svoju nevinost".

"Učinili smo sve da do toga dođe čim prije, jer smo već povukli žalbe Vrhovnom sudu i dokaze koje smo priložili optužnom vijeću, a sada smo prihvatili sve što je Uskok predložio, jer nam se žuri da se to što prije održi i da dokažemo svoju nevinost", poručio je Mamić.

Ocijenio je da su time opovrgnuli medijska nagađanja kako će okrivljenici opstruirati postupak na sve moguće načine, jer se događa upravo suprotno.

"Veseli me da ću po prvi put imati priliku govoriti o tom predmetu, jer do sada nismo mogli govoriti, a sada ćemo govoriti i u sudnici i u javnosti, jer se od strane Uskoka stalno puštaju spinovi ciljanim medijima i pojedincima da bi se 'sondirao' teren i napravilo suđenje prije suđenja", ustvrdio je tada Mamić.

Kopirati
Drag cursor here to close