Cirkus i parada?

Mamići primili pozive na obavijesne razgovore u policiji

Sport / Flash | 03. 07. 2015. u 13:50 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Braća Mamić primili su u petak oko podneva pozive za obavijesne razgovore u policiji i iz Slovenije krenuli prema Zagrebu, izvijestio je Dinamo, dok je u zagrebačku Zračnu luku oko 13 sati sletio izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović.

"Obavještavamo navijače i javnost kako su u petak, 3. 7. oko podneva izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić prvi put dobili pozive na obavljanje obavijesnih razgovora na koje su se odmah i odazvali. Kao što je više puta i rečeno, obojica će surađivati s organima koji provode istražne radnje. Nakon obavljenih sastanaka sa suradnicima u Sloveniji gdje se momčad nalazi na pripremama odmah su krenuli prema Zagrebu gdje će, sigurni smo, dokazati svoju nevinost", objavio je Dinamo na svojoj internetskoj stranici.

Vrbanović je, pak, Hini ranije SMS porukom potvrdio da iz Muenchena zrakoplovom dolazi u Zagreb.

''Sve je ovo običan cirkus i parada, ali kad je istina i pravda na mojoj strani onda je sve lakše. Ovo je hrana za mase. Žalosno vrijeme", napisao je Vrbanović kojega je u zračnoj luci na Plesu dočekala policija te se očekuje da odmah ide na obavijesni razgovor. S njim u društvu bio je i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

I dok policija treba obaviti razgovor s braćom Mamić i Vrbanovićem Uskok će ispitati jučer uhićenog poreznika koji je Mamićima navodno pomagao u utaji poreza.

Prema neslužbenim informacijama riječ je porezniku iz Sesveta Milanu Pernaru koji je jučer odveden na kriminalističko istraživanje u policiji, a nakon razgovora s Uskokovim istražiteljima bit će poznato hoće li tužiteljstvo za njega zatražiti određivanje istražnog zatvora. O njegovu mogućem zatvaranju odluku treba donijeti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Policijski odjel za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala u četvrtak je zbog mita i utaje poreza pretresao kuće braće Mamić, kojima je navodno pomagao uhićeni poreznik, ali i prostorije Dinama i HNS-a gdje su potvrdili da je "predmet obrade" i Vrbanović. No, Zdravko Mamić je iz slovenskih Moravskih Toplica poručio da je riječ o lažima te da politički vrh "izmišlja afere domoljubima".

Prema pisanju medija Uskok osumnjičene tereti da su Dinamo oštetili za više desetaka milijuna kuna koji je većim dijelom završili u džepovima Zdravka i Zorana Mamića.

Kopirati
Drag cursor here to close