Nabijamo im komplekse

Mamić se predomislio: Nikad neću otići iz Dinama!

Sport / Flash | 24. 03. 2014. u 10:45 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

- Ovo je četvrti put da su me napali u Splitu. To nema nigdje u svijetu. Dolazak na Poljud ravan je odlasku u koncentracijski logor, opisao je Zdravko Mamić događanja u Splitu .

Mamić se u ponedjeljak nenajavljeno pojavio pred novinarima i ispričao što se događalo na subotnjem derbiju.

- Prvo me verbalno napao Ljubo Pavasović-Visković.Tragedija je da nam se nitko nije ispričao - kazao je Zdravko Mamić i počeo ispovijest:

- Rastočili smo ih. Da smo bili mirniji, dobili bi osam komada. Ponašaju se kao klasični Venecijanci... Tete kuharice tamo nisu dobile plaću šest mjeseci. Pa oni reketare grad Split. Treba prikriti da su treći. Ma nabijamo im komplekse.

Nakon toga Mamić je poručio svim pretendentima za preuzimanje kluba iz Maksimirske:

- Nikad neću otići iz Dinama. Otići ću jedino ako me ljudi u klubu maknu odnosno ako se provede privatizacija kluba. Znam ja jako dobro tko stoji iza te Generacije '97. Zvonimir Boban je arhitekt borbe protiv mene. Potajno se sastaju kod njega u slastičarnici u Masarykovoj i dogovaraju moje rušenje. Neće im uspjeti.

Podsjetimo, Zdravko Mamić se iz Splita vratio s devetim naslovom prvaka, ali i prijavom zbog remećenja javnog reda i mira. Gazda Dinama u poljudskoj loži je skakao, psovao i provocirao, a sve to nije mogao mirno gledati 77-godišnji Ivo Bego.

Bio je prvotimac Hajduka od 1955. do 1965. i u tih deset godina upisao je 253 nastupa. Bio je klasični bek, a njegovu vještinu najbolje je opisivao njegov nadimak - Cipadur.

Legendarni nogometaš Hajduka napao je Mamića, ali do pravog obračuna nije došlo zbog ekspresne reakcije osiguranja.

"On je idiot. Doša je u Split i tamo vriđa cilu našu mladež i publiku. Svih 25 tisuća ljudi. On nas je psova, slao nas u one stvari, smijao onako podrugljivo i ja to nisam mogao trpit", kaže Ivo Bego.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić najavio je da će zabraniti Izvršnom predsjedniku Dinama ulaz na splitski stadion. Mamićevo ludiranje i provociranje u poljudskoj loži bili je kap koja je prelila čašu i u Splitu su najavili da takvo ponašanje više neće tolerirati.

- Nadzorni odbor Hajduka će odličiti o tome, ali moj je stav da se Zdravku Mamiću zabrani dolazak na Poljudu. Njegovo huligansko ponašanje se stalno ponavlja i on više nije dobrodošao gost na našem stadionu. Kako se huliganima koji rade nerede na zabranjuje dolazak na utakmice, tako se treba napraviti i sa Zdravkom Mamićem - poručio je Brbić.

Kopirati
Drag cursor here to close