Hvalospjevi 'Divovima'

Mamić: Sarajevo će postati novi Dinamo

Sport / Nogomet | 28. 08. 2015. u 09:59 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Sarajevo je krenuo stopama Dinama i na pravom je europskom putu", istakao je u ekskluzivnom razgovoru u Monte Carlu za Anadoliju Zdravko Mamić, kontraverzni izvršni predsjednik GNK Dinamo iz Zagreba.

Kaža kako je u stalnom kontaktu sa čelnicima Sarajeva, kao i sa još nekolicinom dužnosnika nogometnih klubova sa područja nekadašnje SFR Jugoslavije, te smatra da je investiranje Vincenta Tana, malezijskog milijardera u Sarajevo odlična stvar, kao i da će klub sa Koševa postati regionalni gigant.

"Ulaganjem novca Tana Sarajevo je dobio sjajnu injekciju. Znam sve što rade i u odličnoj upravi i uvjeravam vas to je to. Oni će vrlo brzo biti novi Dinamo na našim prostorima i gledat ćete ih ovdje na ždrijebanju grupa Lige prvaka. Veoma mi je drago što se Sarajevo vraća na pravi put, što je dobro za kompletan bosanskohercegovački nogomet. Vjerujem da će se i drugi klubovi iz BiH dizati u narednom razdoblju", rekao je Mamić nakon sinoćnjeg žrijeba Lige prvaka.

Posebno je pohvalio doskorašnjeg nogometaša Željezničara Armina Hodžića, danas ubojitog napadača njegovog Dinama.

"Armina Hodžića htjeli smo i ranije, ali ga nismo uspjeli dobiti. Onda smo ga skuplje platili, ali on je došao gdje je odavno trebao biti, na stadion Maksimir i u veliki Dinamo. On je naš pun pogodak i budućnost. Pred njim je velika karijera. Ne znam što bih rekao za tog dečka, ne zna se da li je bolji čovjek ili nogometaš", kazao je Mamić.

Žao mu je, tvrdi, što je bio jedini predstavnik kluba iz regije Zapadnog Balkana na žrijebu grupne faze tekuće sezone u Ligi prvaka.

"Žao mi je Partizana koji je nesretno ispao u play-offu Lige prvaka. Ne biste vjerovali koliko smo bliski mi nogometni radnici sa prostora bivše Jugoslavije, koliko se često čujemo i surađujemo. Nadam da će nas naredne godine biti više ovdje na žrijebu u Monte Carlu", govorio je Mamić.

Zadovoljan je žrijebom Lige prvaka, odnosno protivnicima u grupi "F" Bayernom, Arsenalom i Olympiacosom.

Kopirati
Drag cursor here to close