bh. kadeti

Malkočević: Veliki je uspjeh dva puta zaredom pobijediti Hrvatsku

Sport / Nogomet | 08. 12. 2016. u 23:09 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine u je Tuzli pobijedila Hrvatsku rezultatom 1:0, što je drugi trijumf mladih Zmajeva protiv Vatrenih u razmaku od tri dana.

Izbornik bh. reprezentacije Sakib Malkočević iskoristio je današnju utakmicu da provjeri veći broj kandidata za državni tim.

“Neuobičajeno je za našu selekciju da igramo u dvanaestm mjesecu, ali nam je na ruku išlo vrijeme. Osim toga, reprezentacija Hrvatske imala je slobodan termin, pa smo odigrali dvije utakmice. Glavni cilj ovih utakmica bila je provjera nekih novih igrača i sigurno je da će nam ovi kontroli mečevi dobro doći”, izjavio je Malkočević.

U utorak su naši kadeti u Ivankovu, mjestu u blizini Vinkovaca, pobijedili kadete Hrvatske još uvjerljivije - 4:1.

“Ni taj, a još manje današnji rezultat, ne smiju nas zavarati. Hrvatska se pokazala kao dobra reprezentacija. Utakmicu u Ivankovu smo odigrali puno bolje, danas se kod naših igrača osjetio umor. Dva puta pobijediti Hrvate u tri dana veliki je uspjeh za našu reprezentaciju. To će nam biti vjetar u leđa u daljim pripremama za nastup u elitnom krugu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2017. godine koje se igra upravo u Hrvatskoj”, smatra izbornik naše U-17 reprezentacije.

Malkočević kaže da sada slijedi pauza u aktivnostima kadetske reprezentacije, ali već u siječnju nastavlja se realizacija programa priprema za nastup u elitnom krugu kvalifikacija za EP 2017.

“U prvom mjesecu ćemo organizirati kamp, a u drugom odigrati dvije prijateljske utakmice s Crnom Gorom, dok u trećem počinju kvalifikacije u elitnom krugu. No, prije toga, 13. 12., čekat ćemo vijesti iz Nyona, gdje će biti obavljen ždrijeb reprezentacije koje su se plasirale u elitni krug. Tada ćemo saznati protivnike kao i mjesto gdje ćemo igrati”, zaključio je Malkočević.

Kopirati
Drag cursor here to close