20. na svijetu

Malinović: Nismo navikli na turnirski sistem, sljedeći put bit ćemo bolji

Sport / Rukomet | 27. 01. 2015. u 22:21 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Dejan Malinović rekao je nakon današnjeg visokog poraza od Rusije da BiH može igrati dosta bolje, ali da je umor i turnirski sistem natjecanjauzrokovao pad u igri selekcije BiH. 

- Znamo mi igrati i puno bolje nego što smo večeras odigrali. Bili smo umorni nakon šest odigranih mečeva, a nismo navikli na turnirski sistem igranja. Imamo nekoliko ozlijeđenih igrača tako da nismo mogli pružiti puno na ovoj utakmici. Nama je ovo prvo sudjelovanje na svjetskom prvenstvu i mislim da ćemo biti puno bolji u budućnosti - rekao je Malinović nakon poraza reprezentacije BiH  od Rusije s 42:28 u meču za 19. mjesto SP-a u Kataru.

Izbornik BiH Dragan Marković je naglasio da je teško u ovom trenutku analizirati ovakav susret, ali da je sigurno uzrok pada u igri selekcije BiH nekoliko neiskorištenih ''meč lopti'' u prethodnim utakmicama. 

- Znamo u kakvoj smo situaciji došli na turnir, s puno rovitih igrača i to se vidjelo na nekim utakmicama, a to nas je i koštalo boljeg rezultata. Imali smo dvije - tri ''meč lopte'', protiv Austrije, Makedonije i Tunisa a nismo iskoristili niti jednu. Poslije tih utakmica kao da smo izgubili nadu, ali svejedno smo priveli turnir kraju s puno ozlijeđenih igrača - izjavio je Marković. 

Dodao je da bi bh. rukometaši sigurno igrali dosta bolje da su se uspjeli plasirati u osminu finala natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close