bod za milijun eura

Madridski Real u zadnjem kolu stavlja Malagu na veliko iskušenje

Sport / Flash | 18. 05. 2017. u 05:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Madridski Real je sinoćnjom pobjedom protiv Celte u Vigu rezultatom 4:1 stigao na korak od osvajanja rekordnog 33. naslova prvaka Španjolske.

Prije zadnjeg kola Real ima tri boda više od Barcelone i doći će do naslova ukoliko ne izgubi kod Malage u nedjelju ili ukoliko Barcelona ne pobijedi Eibar na Capm Nou.

Golove za kraljevski klub dali su Cristiano Ronaldo, koji je u 10. minuti snažnim udarcem s 18 metara postigao vodeći, a u 48. minuti nakon proigravanja Isca i svoj drugi gol na utakmici, te Benzema u 70. i Kroos u samome finišu susreta (88.).

Počasni pogodak za Celtu postigao je Guidetti u 68. minuti, pri čemu je lopta promijenila smjer odbivši se od Ramosa. Inače, Guidetti se do tog trenutka pošteno ispromašivao na sinoćnjoj utakmici.

Neočekivanu pomoć Madriđani su u 63. minuti dobili od suca Martíneza Munuere, koji je Aspasu pokazao drugi žuti karton zbog teatralnog pada u šesnaestercu Reala, pri čemu valja napomenuti kako je mirne duše mogao svirati penal za Celtu i žuti karton pokazati Ramosu. Nešto kasnije, u sličnoj se situaciji kao i Aspas našao Cristiano Ronaldo na suprotnoj strani, ali Munuera ponovno nije svirao jedanaesterac, a Ronaldovo padanje nije sankcionirao istom stegovnom mjerom.

Isključenje Aspasa u potpunosti je poremetilo ritam utakmice, ali su Madriđani ipak uspjeli sačuvati prisebnost, osvojiti tri boda i sada u zadnjem kolu protiv Malage moraju odigrati najmanje neriješeno.

Zanimljivo je i to da će Malaga, ukoliko ne pobijedi Reala u zadnjem kolu, dobiti milijun eura bonusa za Isca. Naime, osvoji li Real svoju 33. po redu titulu prvaka Španjolske, automatski se aktivira klauzula iz ugovora po kojoj Malaga dobiva bonuse za uspjehe koje Isco postiže s Realom.

Osim toga, trener Malage je legendarni igrač kraljevskog kluba José Miguel González Martín del Campo, poznatiji kao Míchel, koji je nedavno izjavio kako ne postoji veći Realovac od njega.

Malaga u ovoj sezoni igra dopadljiv i učinkovit nogomet, bodovi joj ništa ne znače, milijun eura itekako znači, a s druge strane, oprostiti se porazom od svoje publike u zadnjem kolu, također nije neka ''junačka'' opcija...

Kopirati
Drag cursor here to close