1:06:38:36

Mađar Nagy pobjednik sarajevskog polumaraton s rekordom staze

Sport / Flash | 20. 09. 2015. u 10:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mađar Tamas Nagy pobjednik je devetog Sarajevo polumaratona. U konkurenciji oko 1.000 natjecateljica i natjecatelja Nagy je slavio s vremenom 1:06:38:36 čime je postavio novi rekord sarajevskog polumaratona.

Drugo mjesto osvojio je Darko Živanović iz Srbije, a treće Darko Paripović iz Hrvatske. U ženskoj konkurenciji slavila je Olivera Jevtić iz Srbije.

''Polumaraton je izvrsno protekao, kiša nije nimalo utjecala na natjecanje. Imamo i rekord staze Mađara Nagya. Sve je proteklo bez incidenata i poteškoća.

Imali smo oko 1.000 startera na polumaratonu i tu je oboren rekord, Fun Run (rekreativna) utrka je imala gotovo duplo više sudionika nego prošle godine.

Ono što nas posebno raduje da smo imali i rekordan broj sudionika iz Bosne i Hercegovine, gotovo pola od svih trkača'', kazao je direktor Udruženja "Marthon" Sarajevo Erol Mujanović.

U obje utrke, službenoj i rekreativnoj, sudjelovalo je oko 1.300 natjecatelja iz više od 30 zemalja.

Mujanović je naveo i da je jedan od učinaka ove manifestacije prikupljanje značajnih sredstava za projekte mladih koje realizira Institut za razvoj mladih KULT.

Start utrke, inače, službeno je otvorio veleposlanik Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson.

Kopirati
Drag cursor here to close