Elitno društvo

Luka Modrić na listi najboljih igrača engleskog Premiershipa svih vremena

Sport / Nogomet | 19. 10. 2014. u 10:35 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski Telegraph napravio je listu 100 najboljih nogometaša Premier lige svih vremena i na njoj se našao jedan aktualni hrvatski reprezentativac Luka Modrić.

Bivši igrač Tottenhama nalazi se na 68. mjestu, a u opisu hrvatskog veznjaka navodi se da je Modrić bio dio klupskog napretka prema kojemu je Tottenham iz srednjeg postao klub iz gornjeg dijela ljestvice.

''Hrvatski igrač bio je važan dio tog procesa. Klub ga nikad nije želio pustiti jer im je donio viziju, napredak i dodatno obogatio tradiciju,'' hvali Telegraf Modrića koji je u 127 nastupa zabio 13 pogodaka.

Među prvih deset na ovom popisu nalaze se tri Engleza: Paul Scholes, Frank Lampard i Alan Shearer. Prvi je očekivano legendarni Velšanin Ryan Giggs, a slijede ga Thierry Henry, Roy Keane, Alan Shearer i Paul Scholes.

Portugalac Cristiano Ronaldo našao se na šestom mjestu, Steven Gerrard na 11., a Wayne Rooney na 14. mjestu. David Beckham je na 21. mjestu. 

Premier liga se u aktualnom formatu igra od 20. veljače 1992. godine i zato na listi nema nogometaša koji su igrali ranije.

Kopirati
Drag cursor here to close