72 milijuna eura

Luis Suarez u Barceloni!

Sport / Flash | 11. 07. 2014. u 12:49 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća 'sapunica' ljetnog prijelaznog roka je danas i službeno završila - urugvajski napadač Luis Suarez napustio je redove Liverpoola i karijeru će nastaviti u Barceloni, gdje će igrati zajedno s Ivanom Rakitićem i Alenom Halilovićem.

Klubovi nisu željeli obznaniti iznos odštete, no španjolski mediji tvrde kako će Barcelonu Suarezova 'sloboda' stajati oko 72 milijuna eura. Barcelona je službeno objavila kako će Suarez u idućih nekoliko dana doputovati na Camp Nou te potpisati ugovor na pet godina.

Teška srca napuštam Liverpool, ali sam spreman za život i nove izazove u Španjolskoj. Nadam se kako će me ljudi razumijeti, poručio je Suarez.

Iza Suareza je sjajan sezona u dresu Liverpoola tijekom koje je zabio 31 gol u 37 susreta, ali i nevjerojatna glupost koju je učinio na svjetskom prvenstvu u Brazilu. Zbog ugriza talijanskog braniča Giorgia Chiellinija,
FIFA je Urugvajca kaznila četveromjesečnom zabranom igranja, suspenzijom na devet međunarodnih utakmica i novčanom globom od 100.000 švicarskih franaka. To znači da će Barca na njegove usluge moći računati tek krajem listopada, a Urugvajac neće moći niti trenirati s ekipom.

Suarezu je to bio treći put da se ponaša poput 'kanibala'. Prije četiri godine kao član Ajaxa ugrizao je za rame igrača PSV-a iz Eindhovena Otmana Bakkala. Nizozemski savez kaznio ga je sa sedam utakmica neigranja, a mediji su ga proglasili 'Ajaxovim kanibalom'. Još jednom je to učinio i u dresu Liverpoola. U travnju 2013. je ugrizao za ruku stopera Chelsea Branislava Ivanovića. Engleski nogometni savez (FA) suspendirao ga je tad na deset utakmica.

Kopirati
Drag cursor here to close