porto i real prvi prošli

Ludnica u Madridu: Real strepio do zadnje sekunde i ipak prošao!

Sport / Nogomet | 10. 03. 2015. u 21:53 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Real Madrida i Porta prvi su četvrtfinalisti Lige prvaka..

Branitelj titule prošao je dalje iako je u spektakularnom uzvratu osmine finala poražen kod kuće od Schalkea rezultatom 4:3. Ipak, prošao je dalje zahvaljujući pobjedi u prvom susretu u Gelsenkirchenu od 2:0.

Računajući i prošlu sezonu, Real Madrid je u Ligi prvaka pretrpio prvi poraz nakon 10 pobjeda zaredom.

Napadač Reala Cristiano Ronaldo bio je dvostruki strijelac u porazu svoje ekipe i s ukupno 78 golova postao je rekorder u eurokupovima.

Portugalac je ujedno izjednačio rekord po broju golova u Ligi prvaka, kojeg je s 75 pogodaka držao Lionel Messi iz Barcelone.

Nakon četiri mjeseca zaigrao je i Luka Modrić, no hrvatski reprezentativac nije uspio spriječiti poraz svoje momčadi, koji ovaj put nije bio koban. On je u igru ušao u 58. minuti, a njegov povratak Realovi navijači dočekali su ovacijama.

Porto je na domaćem terenu bio siguran savladavši Basel sa 4:0, poslije remija u prvom susretu u gostima (1:1).

Njemački klub bio je na pragu nevjerojatnog podviga, trebao mu je još jedan gol za prolaz, ali je Casillas sa dvije obrane spasio "kraljeve". Prvo je u 87. minuti obranio udarac Sanea, a potom je u 90. zaustavio šut Hoewedesa.

STRIJELCI: 0-1 Christian Fuchs (20), 1-1 Cristiano Ronaldo (25), 1-2 Huntelaar (40), 2-2 Cristiano Ronaldo (45+1), 3-2 Benzema (53), 3-3 Sane (57), 3-4 Huntelaar (84).

U drugom dvoboju nije bilo previše neizvjesnosti. Porto je deklasirao Basel 4-0 nakon 1-1 iz prve utakmice. Strijelci za Porto bili su Yacine Brahimi (14), Hector Herrera (47), Casemiro (56) i Vicent Aboubakar (76).

 

Kopirati
Drag cursor here to close