Mostarska lasta

Lorens Listo pobjednik 448. skokova sa Starog mosta

Sport / Flash | 27. 07. 2014. u 16:01 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lorens Listo pobjednik je 448. izdanja skokova sa Starog mosta u Mostaru u disciplini lasta. To je Listi osma pobjeda u ovoj disciplini. Drugo i treće osvojili su Vedad Pašić i Mustafa Šarić.

U disciplini skokova na noge slavio je Igor Kazić, koji je zajedno s Edijem Finkom i Admirom Delićem imao isti broj bodova, no sudački žiri je odlučio da je bolji ukupan dojam ostavio Kazić.

Kao i svake godine upriličena su natjecanje u dvije discipline i to u skokovima na glavu, poznatijima kao mostarska lasta, te na noge.

U skokovima na glavu natjecalo se 18 skakača, dok je na noge skakalo njih 44.

Skakači su bili iz cijele regije, a najviše ih je bilo iz Mostara.

Skokove je pratilo nekoliko tisuća gledatelja. Večeras u 22 sata na repertoaru su večernji skokovi s bakljama.

"Skočiti sa Starog mosta je nevjerovatan osjećaj, neopisiv, i svako tko voli adrenalin i ekstremni sport treba se početi baviti skokovima", kazala je hrabra Konjičanka Dajana Dangubić, koja je jedna od rijetkih pripadnica ljepšeg spola koja je skočila sa Starog mosta u Mostaru.

Dajana je na ovogodišnjim 448. skokovima s mostarskog simbola, Starog mosta, skočila u revijalnom dijelu, i ovo joj je treći skok.

"Kada izroniš iz vode neopisiv je osjećaj, osjećaj da si živ, a da si uradio nešto tako ogromno i da si sam sebi pokazao da si sposoban. Posebno zbog toga što sam žensko. Za muškarce je lakše, jer se smatraju jačim, hrabrijim, ali činjenica da sam žensko, popela sam se na takvu visinu i učinila ogromnu stvar, izaziva osjećaj sreće", kazala je Dajana.

Ova 24-godišnjakinja, inače državna prvakinja u dizanju tegova, skokovima u vodu se ne bavi profesionalno, a na skok sa Starog mosta ponukala ju je strast za ekstremnim sportovima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close