Lorens Listo i Igor Kazić pobjednici 446. skokova sa Starog mosta
Ćupice, štange, laste
OBJAVA: Nedjelja, 29. srpnja 2012. 19:03
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.S.
Skokovi 2012 Mostar1Skokovi 2012 Mostar4Skokovi 2012 Mostar6
0
Skokovi 2012 Mostar1
Skokovi 2012 Mostar4
Skokovi 2012 Mostar6

Petočlani žiri najboljima je proglasio Igora Kazića i Lorensa Listu među ukupno 49 skakača (30 skakača na glavu i 19 skakača na noge).

U Mostaru su održani 446. visinski skokovi sa Starog mosta po veoma sparnom vremenu. Veliki broj posjetitelja mogao je uživati u skokovima na glavu i noge, te revijalnim skokovima.

Petočlani žiri najboljima je proglasio Igora Kazića i Lorensa Listu među ukupno 49 skakača (30 skakača na glavu i 19 skakača na noge).

Osim pobjednika kojima su uručeni pehari priznanja su uručena pojedincima poput Alice Jakirovića, Branka Bogićevića, te udruženju Global klub 'Junior' iz Kragujevca za dugogodišnju podršku turističkoj manifestaciji skokova sa Starog mosta.

U skokovima na glavu drugo mjesto osvojio je Ilija Spasovski, dok je treći bio Aleksandar Simanić. U skokovima na noge drugi je bio Admir Delić, a treći Ermin Sarić.

Skokove su pratili i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, delegacija grada Kragujevca, zamjenica gradonačelnika Splita Anđelka Visković, predstavnici Ohrida, načelnik Cetinja i drugi uzvanici.

Podsjetit ćemo da je u sklopu ovogodišnje manifestacije skokova održan turnir u tavli, te hip hop festival, kao i ispijanje Vispakove kave. Prema izjavama organizatora ovaj put je izostala džezva koja je upisana u Guinnessovu knjigu rekorda, ali su tu bile dvije manje džezve.

Preostalo je još da se održi koncert mostarske grupe Zoster na platou ispod Starog mosta s početkom u 22:30 sati, te ponoćni skokovi s bakljama.