Slavlje Amerikanke

Lindsey Von pobjednica spusta Svjetskog kupa u Alpskom skijanju u Val d'Isereu

Sport / Flash | 20. 12. 2014. u 14:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanka Lindsey Vonn pobjednica je spusta Svjetskog kupa u alpskom skijanju u francuskom Val d'Isereu.

Vonn je slavila s 19 stotinki prednosti nad Njemicom Viktorijom Rebensburg i Austrijankom Elisabeth Görgl koje su podijelile drugo mjesto.

Na istoj stazi Vonn je prošle godine obnovila povredu koljena zbog koje je propustila Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Šesdesetprvom pobjedom u karijeri 30-godišnja Vonn stigla je na korak od rekorda po broju pojedinačnih trijumfa na utrkama Svjetskog kupa.

U nedjelju će imati priliku da se izjednači s legendarnom Austrijankom Annemarie Moser-Pröll, koja se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja penjala 62 puta.

Vodstvo u ukupnom poretku zadržala je Slovenka Tina Maze koja je na cilj stigla sedma sa zaostatkom od 48 stotinki za Vonn. U poretku spusta Amerikanka je od slovenske skijašice preuzela vodeću poziciju.

Norvežanin Kjetil Jansrud pobjednik je trećeg superveleslaloma u Svjetskom kupu alpskih skijaša koji se vozio u Val Gardeni.

Jansrud, vodeći u ukupnom poretku i u ovoj disciplini, u Val Gardeni je slavio ispred Italijana Dominika Parisa (+0.46) i Austrijanca Hannesa Reichelta (+54).

Jansrudu je ovo bila četvrta ovosezonska pobjeda u brzim disciplinama, a sedma u karijeri u utrkama Svjetskog kupa, čime je povećao svoju prednost u poretku Svjetskog kupa na 152 boda ispred Marcela Hirschera koji nije nastupao u Val Gardeni.

Kopirati
Drag cursor here to close