zrinjski - velež

Lider protiv fenjeraša: "Ovo nije zadnji mostarski derbi!"

Sport / Nogomet | 03. 05. 2016. u 10:42 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči 32. poslijeratnog, odnosno 30. službenog mostarskog derbija Zrinjskog i Veleža Sportski savez grada Mostara okupio je aktere sutrašnje utakmice. Prošlog tjedna Sportski savez održao je sastanak s predstavnicima klubova, vlasti i policije, a danas su stigli treneri i kapetani klubova.

'Otkako smo napravili praksu da održavamo sastanke uoči derbija svi se slažu da je to urodilo plodom. Posljednjih godina derbiji protječu u boljoj organizaciji i mirnije, a nadam se da će i sada biti to slučaj', kazao je predsjednik Sportskog saveza grada Mostara Hasan Šišić te dodao:

'Zli jezici govore da je ovo zadnji derbi, ali ja znam da neće biti tako. Velež će se posložiti i vratiti tamo gdje je bilo, a Zrinjskom želimo da osvoji titulu pa da mu na istom mjestu čestitamo'.

Ovaj derbi je specifičan jer se sastaju prva i posljednja momčad na ljestvici. Velež je odavno ispao, a Zrinjski bi s pobjedom, uz eventualni poraz Slobode u Travniku, mogao čak slaviti i naslov.

'Nisam političar, nego sportaš i oduvijek sam to bio. Žao mi je što derbi nije koo što je bio nekad, ali drago mi je da titula dolazi u Mostar i ako Zrinjski pobijedi mi ćemo mu pružiti ruku i čestitati', kazao je Tojaga.

Iako Zrinjskom već čestitaju titulu, trener Vinko Marinović je vrlo oprezan.

'Ne razmišljamo ni o kakvom raspletu, samo smo fokusirani na sebe. Ovo je moj treći derbi i čast mi je biti opet sudionikom derbija. Ne smijemo podcijeniti Velež jer pokazao je koliko zna biti čvrst. Svi igrači morat će dati svoj doprinos', kazao je Marinović.

Zrinjski i Velež sutra će igrati zadnji derbi u ovoj sezoni, a kada će biti sljedeći to se ne zna, jer Velež ispada u Prvu ligu.

'Nedostajat će nam derbiji, to je sigurno. Svaki igrač živi za derbije. Želim Veležu da se vrati što prije i da ćemo brzo opet imati derbije', kazao je kapetan Zrinjskog Pero Stojkić, a sličnog je razmišljanja i kapetan Veleža Adnan Bobić.

'Iako smo ispali dat ćemo svoj maksimum kako bi pokušali ostaviti što bolji dojam i izvukli što bolji rezultat'.

Utakmica između Zrinjskog i Veleža igra se u srijedu u 17 sati uz TV prijenos na BHT. Ulaznice će se prodavati po cijeni od 2 i 5 KM, a oko 250 ulaznica dobit će navijači Veleža.

Parovi 28. kola (srijeda, 17 sati)
Široki Brijeg – Borac
Slavija – Radnik
Rudar – Vitez
Čelik – Željezničar
Zrinjski – Velež
Sarajevo – Mladost
Travnik – Sloboda
Drina - Olimpic

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Kopirati
Drag cursor here to close