Pojačanje iz Hrvatske

Leon Benko novi igrač FK Sarajevo

Sport / Nogomet | 15. 09. 2014. u 16:28 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FK Sarajevo u nastavak sezone ulazi sa jednim istinskim pojačanjem. Hrvatski internacionalac Leon Benko, tridesetogodišni napadač, danas je potpisao je ugovor i službeno postao novi igrač "bordo" kluba.

Benko se priključuje trenažnom procesu prvog tima, a za službenu klupsku stranicu, istaknuo je, da je sretan zbog postignutog dogovora s klubom.

''Drago mi je što sam se dogovorio sa FK Sarajevo. Nadam se, da ćemo zajedno sa navijačima slaviti dobre rezultate. Došao sam zbog ambicija koje klub ima i vjerujem da ću opravdati povjerenje rukovodstva kluba, ali i navijača'' kazao je Leon Benko.

Svoju profesionalnu karijeru, Leon Benko je započeo u rodnom Varaždinu, gdje 2006. godine prelazi u Bundesligu, točnije u redove Nurberga. U spomenutom klubu, osvojio je Kup Njemačke, a u sezoni 2009/10, prelazi u belgijski Standard. Osim Standarda, Benko je u Belgiji još nosio dres Kortrijka.

Poslije završetka epizode u Belgiji, Benko se vraća u Hrvatsku, gdje u sezoni 2010/11 potpisuje za Slaven Belupo. Nakon godinu i po provedenih u Slavenu, Benko karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji, u ekipi Al-Faisalya.

Iz redova azijskog kluba, Benko prelazi u Rijeku, gdje je pružao fantastične partije. U dresu Rijeke, Benko je odigrao 63 utakmice, a pri tome postigao 42 gola, te upisao osam asistencija.

Dobrim nastupima u hrvatskom prvenstvu, Benko se ponovno nametnuo selektoru Hrvatske, te je zabilježio nastup na utakmicama play off-a za Svjetsko prvenstvo protiv Islanda, koje je Hrvatska ukupnim rezultatom 2:0 rješila u svoju korist. Posljednji klub u kojem je nastupao Benko, bio je kineski DL Aerbin.

Kopirati
Drag cursor here to close