Premiership

Leicester još ne može slaviti

Sport / Nogomet | 01. 05. 2016. u 16:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utakmici 36. kola Engleske lige Manchester United i Leicester City su na Old Traffordu odigrali 1:1, pa Leicester još uvijek čeka na svoj povijesni, prvi naslov prvaka, piše Hina.

Leicester je pobjedom kod Manchestera mogao osigurati naslov dva kola prije kraja, ali bez prvog strijelca Jamiea Vardya nisu uspjeli slaviti protiv Uniteda, koji se bori za četvrto mjesto i Ligu prvaka. Leicester vodi s 77 bodova, osam više do Tottenhama koji u ponedjeljak gostuje kod Chelsea, dok je United sada peti s 50 bodova, četiri manje od Citya i bod više od West Hama.

Ukoliko Tottenham u ponedjeljak ne slavi kod Chelsea, a to je Spursima uspjelo zadnji puta daleke 1990., Leicester će biti prvak.

United je poveo vrlo rano, već u 8. minuti Antonio Valencia je pronašao potpuno samog Anthony Martiala koji snažnim udarcem probija vratara Leicestera Schmeichela. U 17. minuti izjednačio je Wes Morgan koji je bio najviši u skoku nakon slobodnog udarca iskosa s lijeve strane. U 39. minuti nije dosuđen kazneni udarac za goste nakon što Rojo ruši Ryada Mahreza u kaznenom prostoru.

U drugom dijelu su se smjenivali napadi obje momčadi, ali bez izrazite prilike. U 85. minuti branič Leicestera Drinkwater je zaradio crveni karton nakon prekršaja nad Martialom sa samom rubu kaznenog prostora .

Kopirati
Drag cursor here to close