Lađari iz Neuma, Čeljeva i Gabele predstavljaju BiH na ovogodišnjem Maratonu
Maraton lađa
OBJAVA: Srijeda, 18. srpnja 2012. 9:15
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.J.
Lađari iz Neuma, Čeljeva i Gabele predstavljaju BiH na ovogodišnjem Maratonu
0

Petnaesti po redu Maraton lađa na Neretvi, koji se vesla od mosta u Metkoviću do rive u Pločama, održat će se 11. kolovoza. Na Maraton su se ove godine prijavile 43 ekipe, a Bosnu i Hercegovinu predstavljati će dvije, i to Udruga lađara ''Čeljevo'' iz Čapljine i Udruga lađara ''Neum'' iz Neuma.

Petnaesti po redu Maraton lađa na Neretvi, koji se vesla od mosta u Metkoviću do rive u Pločama, održat će se 11. kolovoza. Na Maraton su se ove godine prijavile 43 ekipe, a Bosnu i Hercegovinu predstavljati će tri, i to Udruga lađara ''Čeljevo'' iz Čapljine, Udruga lađara ''Neum'' iz Neuma i Udruga lađara ''Gabela'' iz Čapljine..

Kad je u pitanju ekipa Čeljeva onda moramo napomenuti kako oni već dugi niz godina nastupaju na Maratonu, dok će neumskim i gabelskim lađarima ovo biti debitantski nastup.

U Opuzenu će se 09. kolovoza održati utrka za startne pozicije, za što se ekipe posebno pripremaju već nekoliko mjeseci.

Prošlogodišnji pobjednik Maratona bila je ekipa ''Gusari'' iz Komina, drugo mjesto pripalo je ekipi Baćine, dok su brončanu medalju dobili lađari Opuzena. Ekipa Čeljeva, koja je predstavljala BiH, natjecanje je završila na 23. mjestu.

Maraton lađa amatersko je sportsko natjecanje u utrci starih izvornih plovila – lađa, od Metkovića do Ploča duljine 22 500 m. Ovo je ujedno najmasovnije i najgledanije natjecanje u Republici Hrvatskoj.