korak naprijed

Kvesić: Sjajan je osjećaj igrati sa zvijezdama kao što je Eto'o

Sport / Nogomet | 31. 07. 2015. u 11:12 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački nogometaš Josip Kvesić prije nekoliko dana dres sarajevskog Željezničara zamijenio je dresom turskog superligaša Antalyaspora, a u razgovoru sa novinarom Anadolu Agency (AA) istakao je da se nada da će sa novim timom u idućoj sezoni izboriti nastup u Europskoj ligi.

Kaže svjestan je da je došao u Super Toto ligu iz manje kvalitetne Premijer lige BiH. Širokobriježanin naglašava da je transfer za njega dobra stvar.

„Antalyaspor je izuzetno dobro organiziran klub i ima veoma dobar nogometni kadar. Savršen je osjećaj igrati u timu sa zvijezdama poput Eto'oa. Ovo je za mene dobra situacija i vjerujem da ćemo imati uspješnu sezonu“, kazao je 24-godišnji lijevi bek Kvesić.

Kvesić trenutno boravi na pripremama sa svojom novom ekipom u Afyonkarahisaru, gdje je kazao da se super osjeća i da je sretan zbog svog iskoraka u karijeri.

O novim suigračima tvrdi da su ga dobro primili i da je jasno da se radi o profesionalcima koje krasi dobar karakter.

„Imam izuzetno dobar odnos sa trenerom Yusufom Simsekom i svim suigračima. Imao sam nekih problema u adaptaciji, ali to je sve brzo riješeno. Za mene je samo važno da demonstriram dobru igru. Naš prioritet je da se plasiramo u Europsku ligu“, poručio je Kvesić.

Kopirati
Drag cursor here to close