Povratak bh. ekspedicije

Kvesić: Moramo biti zadovoljni našim olimpijcima

Sport / Ostali sportovi | 24. 08. 2016. u 14:25 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Olimpijskog odbora BiH i bosanskohercegovačka streljačica Tatjana Đekanović doputovali su u Sarajevo iz brazilskog Rio de Janeira, gdje su najbolji sportaši BiH nastupili na Ljetnim olimpijskim igrama.

Streljačica Tatjana Đekanović, koja je u Riu nastupila u gađanju zračnom puškom s deset metara, vjeruje da će olimpijsko iskustvo značajno doprinjeti njenom razvoju te da će njen talent tek doći do izražaja za četiri godine u Tokiju. 

“Bilo nam je jako lijepo, veliko iskustvo za sve nas koje je promijenilo dosta toga u mom životu. Ja sam mlada sportašica i nadam se da će na idućoj Olimpijadi biti još bolje. Mislim da trebate biti ponosni na nas”, izjavila je Đekanović.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić smatra da bh. javnost mora biti zadovoljna rezultatima naših sportaša.

“S obzirom na uvjete u kojima se razvija sport u Bosni i Hercegovini, mi moramo biti zadovoljni ovim rezultatima. Na olimpijadi smo imali jedanaest sportaša koji su pokušali ostvariti najbolje rezultate. Nažalost, Amel Tuka nije uspio, ali sigurni smo da će nas u idućim utrkama obradovati svojim rezultatima”, rekao je Kvesić.

Ostatak olimpijske delegacije BiH u Sarajevo će doputovati u večernjim satima.

Kopirati
Drag cursor here to close